“Το ΑΚΕΛ παρέδωσε στη σημερινή Κυβέρνηση ένα χρεοκοπημένο κράτος”

Σε γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΑΚΕΛ για την Οικονομία σημειώνει:
“Είναι εκπληκτικό που το ΑΚΕΛ, το οποίο παρέδωσε στη σημερινή Κυβέρνηση ένα χρεοκοπημένο κράτος με ρευστά διαθέσιμα που διαρκούσαν για ένα μήνα, τη χώρα εκτός αγορών για δύο ολόκληρα χρόνια, τον πενταπλασιασμό της ανεργίας, ένα διαλυμένο τραπεζικό σύστημα και δημόσιο χρέος διπλάσιο από ό,τι παρέλαβε και ύφεση 3%, αρνούμενο να δεχθεί βοήθεια από τον μηχανισμό στήριξης, επικρίνει την παρούσα Κυβέρνηση.

Η παρούσα Κυβέρνηση όχι μόνο κατάφερε να αναστρέψει την κατάσταση που παρέλαβε, να βγάλει τη χώρα γρηγορότερα από το μνημόνιο, να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές – απολαμβάνοντας το χαμηλότερο επιτόκιο που δανειζόταν ποτέ η Κυπριακή Δημοκρατία – να καταγράψει ρυθμούς ανάπτυξης πέραν του 3% με συνεχώς πτωτικές τάσεις της ανεργίας, αλλά και να κλείσει τα κοινωνικά παντοπωλεία τα οποία ο κυπριακός λαός έμαθε τι είναι κατά τη διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ.

Τώρα το ΑΚΕΛ επικρίνει την Κυβέρνηση διότι διαχειρίστηκε σωστά τα δημόσια οικονομικά σε λιγότερο από μια πενταετία, αλλά και με ασφάλεια, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την οικονομία της Κύπρου, επιστρέφει στον λαό, την κοινωνία και την ανάπτυξη, πόρους που έχει εξοικονομήσει. Είτε δια της μείωσης φορολογιών είτε απευθείας ως αναπτυξιακές δαπάνες.

Ο λαός και κρίση έχει και μνήμη διαθέτει”.