Το ΑΚΕΛ καταδικάζει τη δολοφονία των Κουρδισσών ακτιβιστριών

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει την πρόσφατη δολοφονία τριών Κούρδων ακτιβιστριών στο Παρίσι και εκφράζει την αλληλεγγύη του με το δίκαιο αγώνα του κουρδικού λαού.

Τη διεθνή κοινότητα και τον ΟΗΕ καλεί το ΑΚΕΛ «να συμβάλουν θετικά στην επίλυση του Κουρδικού ζητήματος, το οποίο μπαίνει σε μια νέα φάση ενόψει και των ευρύτερων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή».

Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ εκδόθηκε με αφορμή τη δολοφονία των τριών Κουρδισσών ακτιβιστριών στο Παρίσι, τη οποία και καταδικάζει.

«Παρά το ότι ακόμη δεν αποκαλύφθηκαν οι αυτουργοί της στυγερής δολοφονίας, που είναι φανερό ότι ενείχε πολιτικά κίνητρα, σίγουρα αυτή η δολοφονία προστίθεται σε μια σειρά εγκλημάτων κατά του Κουρδικού λαού ο οποίος αγωνίζεται διαχρονικά για ειρήνη, δημοκρατία και εθνική αξιοπρέπεια…Η μακρόχρονη ανεπίλυτη πορεία του Κουρδικού ζητήματος είναι κυρίως αποτέλεσμα της αδιάλλακτης στάσης της Τουρκίας στο να επιλύσει διπλωματικά ένα πολιτικό ζήτημα που αφορά ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού της, το κουρδικό έθνος».

Το ΑΚΕΛ επισημαινει ότι «η νέα φάση διαπραγματεύσεων μεταξύ του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν με το τουρκικό κράτος θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο εκκίνησης μιας ειρηνικής προσπάθειας επίλυσης του Κουρδικού ζητήματος» και προσθέτει ότι ευελπιστεί για εξιχνίαση της δολοφονίας από τις γαλλικές αρχές.