«Το ΑΚΕΛ καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να απορρίψουν την αναπομπή Αναστασιάδη»

Εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμά: Ωσότου βρίσκεται στην κυβέρνηση ο Συναγερμός, δεν θα σταματήσει να τσαλαπατά τα δικαιώματα των εργαζομένων

Ο Νίκος Αναστασιάδης ανέπεμψε τη νομοθεσία που ψήφισε η Βουλή, μετά από Πρόταση του ΑΚΕΛ, για κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου. Δηλαδή, δεν φτάνει που ο Συναγερμός για χρόνια αρνείται να ρυθμίσει τα δικαιώματα αυτών των εκπαιδευτικών που επιτελούν την ίδια δουλειά και καθήκοντα με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, για ακόμα μια φορά αγνοεί τη θέση της πλειοψηφίας και έρχεται σε αντιπαράθεση με την Βουλή.

Η κυβέρνηση προσφεύγει στο Ανώτατο τ στιγμή που η ίδια αρνείται να συμμορφωθεί με δύο δικαστικές αποφάσεις που δικαίωσαν μια άλλη ομάδα εκπαιδευτικών, τους εκπαιδευτικούς στα απογευματινά και ολοήμερα προγράμματα, τους οποίους οι κυβερνώντες είχαν βάλει με το ζόρι σε αγορά υπηρεσιών, πετσοκόβοντας έτσι τα εισοδήματα και τα δικαιώματά τους.

Ούτε νομοθεσίες, ούτε δικαστικές αποφάσεις, ούτε δίκαια, ούτε την κοινή λογική σέβεται ο Συναγερμός όταν πρόκειται να κατεδαφίσει τις εργασιακές σχέσεις, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων. Αυταπόδεικτες οι ευθύνες που φέρουν οι δύο Συναγερμικοί υποψήφιοι –Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης- που υπηρέτησαν πιστά επί δέκα χρόνια αυτή την κυβέρνηση και αυτή την πολιτική, την οποία μάλιστα θέλουν να συνεχίσουν. Ωσότου βρίσκεται στην κυβέρνηση ο Συναγερμός, δεν θα σταματήσει να τσαλαπατά τα δικαιώματα των εργαζομένων του τόπου.

Το ΑΚΕΛ καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να απορρίψουν την αναπομπή Αναστασιάδη και όλους τους υποψήφιους Προέδρους να πάρουν θέση.