Το ΑΚΕΛ καλεί το ΡΙΚ να δώσει εξηγήσεις και να απολογηθεί στο λαό

Το ΡΙΚ να δώσει εξηγήσεις για την αποσιώπηση των μνημόσυνων των πεσόντων αντιστασιακών, τόνισε σε γραπτή ανακοίνωση το ΑΚΕΛ.

Το Δ.Σ. και η διεύθυνση του ΡΙΚ καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για την επιλογή τους να αποσιωπήσουν κατά το ψεσινό δελτίο ειδήσεων του Ιδρύματος όλα τα μνημόσυνα των πεσόντων αντιστασιακών, των ανθρώπων που θυσιάστηκαν για τη Δημοκρατία στον αγώνα ενάντια στον εοκαβήτικο φασισμό. Με ποια δημοσιογραφικά κριτήρια κρίθηκε από το ΡΙΚ ότι η Αντίσταση στο πραξικόπημα δεν αξίζει αναφοράς; Αν είναι πολιτικά τα κριτήρια και τα κίνητρα, πάλι οφείλουν εξηγήσεις γιατί το ΡΙΚ χρηματοδοτείται από τους πολίτες για να ενημερώνει και όχι για να περιφρονεί την Ιστορία του τόπου και τους αγώνες του λαού μας. Πέραν τούτου, η διοίκηση στο ΡΙΚ δεν πρέπει να ξεχνά ότι το Ίδρυμα είναι από τους πρώτους στόχους που δέχθηκε το κτύπημα των πραξικοπηματιών.

Το ΑΚΕΛ καλεί το ΡΙΚ να απολογηθεί στο λαό.

Για ακόμα μια χρονιά αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν και οι ομιλίες των υπουργών της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ στα μνημόσυνα των ηρώων της Αντίστασης στο φασισμό και το πραξικόπημα. Παρέμειναν συνεπείς στην προσφιλή τακτική της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ, που προσπαθούν να πείσουν ότι το πραξικόπημα έγινε χωρίς πραξικοπηματίες. Αμυδρή αναφορά στη Χούντα και, όπως πάντα, καμία αναφορά στην ΕΟΚΑ Β’. Προφανώς οι Ερινύες της καταστροφής κυνηγούν ακόμα την κυβερνώσα παράταξη.

Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει να καταγγέλλει την επιχείρηση παραχάραξης της Ιστορίας που διεξάγει η δεξιά και η ακροδεξιά εδώ και δεκαετίες. Δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει να υπενθυμίζει στους παλαιότερους και να μαθαίνει στους νεότερους, ποιοι είναι ο ένοχοι της καταστροφής της Κύπρου που προκάλεσε το δίδυμο έγκλημα του προδοτικού πραξικοπήματος και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής.