Το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση να επιτρέψει στον Γ. Ελεγκτή να ολοκληρώσει την έρευνά του

Το ΑΚΕΛ για ακόμα μια φορά καλεί την κυβέρνηση να επιτρέψει στον Γ. Ελεγκτή να ολοκληρώσει την έρευνά του, αναφέρει σε γραπτή δήλωση για τα ευρήματα της έρευνας της Ελεγκτικής Υπηρεσίας του κράτους για τα «χρυσά» διαβατήρια, ο εκπρόσωπος του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου

«Είναι πολύ σοβαρά όσα καταγγέλλει η Ελεγκτική Υπηρεσία από την έρευνα που πρόλαβε να διενεργήσει για τα «χρυσά» διαβατήρια, πριν η κυβέρνηση τής απαγορεύσει την πρόσβαση στα αρχεία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Τα όσα καταγγέλλει η Ελεγκτική Υπηρεσία εξηγούν γιατί η κυβέρνηση φοβάται να επιτρέψει στον Γενικό Ελεγκτή να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την έρευνα την οποία διενεργεί. Η έρευνα ουσιαστικά αποκαλύπτει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της κυβέρνησης στο σκάνδαλο των «χρυσών» διαβατηρίων.

Το ΑΚΕΛ για ακόμα μια φορά καλεί την κυβέρνηση να επιτρέψει στον Γενικό Ελεγκτή και την Υπηρεσία του να ολοκληρώσουν την έρευνά τους. Αυτή η έρευνα διενεργείται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Γενικού Ελεγκτή και ποσώς δεν υποκαθιστά -όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση- το έργο της ερευνητικής επιτροπής που η ίδια έχει διορίσει.»