Το ΑΚΕΛ καλεί σε συστράτευση για τις ιδιωτικοπιήσεις

Τους εργαζομένους και τους πολίτες γενικότερα καλέι το ΑΚΕΛ, “να συστρατευθούν ενάντια στην προσπάθεια ξεπουλήματος του εθνικού μας πλούτου” και, παράλληλα, ζητεί όπως το συγκυβερνών ΔΗΚΟ διευκρινίσει κατά πόσον συμμερίζεται τη θέση του ΔΗΣΥ, ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ένα αναγκαίο εκσυγχρονιστικό μέτρο και, κυρίως, να διευκρινίσει κατά πόσον τελικώς “θα συναινέσει στο ξεπούλημα των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών”.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη σήμερα, στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και Βουλευτής Γιώργος Λουκαΐδης αναφέρθηκε και στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος -όπως είπε ο κ. Λουκαΐδης – “με χθεσινές του δηλώσεις, για πρώτη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα και με ξεκάθαρο τρόπο, αποκάλυψε τις πραγματικές θέσεις του ΔΗΣΥ και της Κυβέρνησης ως προς το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, τις οποίες θεωρεί ως αναγκαίο εκσυγχρονιστικό μέτρο”.

” Έστω και πολύ αργοπορημένα, με τις δηλώσεις του, ο κ. Νεοφύτου έχει ομολογήσει την αλήθεια γύρω από ένα κεφαλαιώδες ζήτημα για την οικονομία και την κοινωνία, ότι, ουσιαστικά”, είπε ο κ. Λουκαΐδης, “οι κυβερνώντες και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεγέλασαν τον κυπριακό λαό, ξεγέλασαν τους εργαζομένους στους ημικρατικούς, όπως και το συγκυβερνών ΔΗΚΟ, όταν προεκλογικά δεσμεύονταν ότι δεν θα προωθούσαν τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών”.

“Η δημόσια παραδοχή του κ. Νεοφύτου”, συνέχισε ο Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, “εξηγεί ακόμη γιατί η Κυβέρνηση δεν διαπραγματεύθηκε με την Τρόικα τον περασμένο Μάρτιο το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων”.

“Εξηγεί”, πρόσθεσε, “γιατί ποτέ οι κυβερνώντες δεν επιχείρησαν την αναζήτηση άλλων εναλλακτικών λύσεων, παρά τις προτροπές της αντιπολίτευσης και την κατάθεση εισηγήσεων από πλευράς των ημικρατικών οργανισμών” και “ρίχνει φως για τη συναίνεση της Κυβέρνησης στο επικαιροποιημένο μνημόνιο και τις σχετικές αποφάσεις για τον οδικό χάρτη ιδιωτικοποίησης των ημικρατικών οργανισμών”.
Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Λουκαΐδης, “αποσαφηνίζει πλήρως ότι η κριτική των κυβερνώντων απέναντι στην προηγούμενη Κυβέρνηση και η παραπομπή, μέσα από διαστρέβλωση, σε σχετική μνημονιακή πρόνοια, δεν ήταν παρά ένα άλλοθι για να καμουφλάρουν τη διαχρονική νεοφιλελεύθερη πολιτική τους υπέρ του ξεπουλήματος των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών”.

“Πρόσθετα και σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του κ. Νεοφύτου, ότι οι ιδιωτικοποιήσεις, κάτω από το περιτύλιγμα του εκσυγχρονισμού, δεν έχουν χρώμα και ιδεολογία“, δήλωσε ο κ. Λουκαΐδης, “η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική”.

“Όπως σε όλο τον κόσμο, έτσι και στην Κύπρο”, είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, “οι δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού προσπαθούν να επιβάλουν το ξεπούλημα νευραλγικών τομέων της οικονομίας που ανήκουν στο Δημόσιο, με αποκλειστικό στόχο την εξυπηρέτηση μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, πάντοτε σε βάρος του λαού, των εργαζομένων και της κοινωνίας”.