Το ΑΚΕΛ καλεί σε κινητοποίηση για το ξεπούλημα του Συνεργατισμού

Το ΑΚΕΛ καλεί σε κινητοποίηση για το ξεπούλημα του Συνεργατισμού

Η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λευκωσίας – Κερύνειας καλεί όλους στη μεγάλη κινητοποίηση που διοργανώνει την Παρασκευή 23/3 η ώρα 17:00, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο για να εκφράσουμε όλοι μαζί την εναντίωση μας απέναντι στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για το ξεπούλημα του Συνεργατισμού. Καλούμε τους ενεργούς πολίτες, τα κινήματα που σχετίζονται με το θέμα, τους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, οι οποίοι διαφωνούν με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, να στείλουμε μαζί μήνυμα διαφωνίας και καταδίκης των κυβερνητικών μεθοδεύσεων.

Ο Συνεργατισμός ήταν αποτέλεσμα των αγώνων που έδωσαν πριν 100 και πλέον χρόνια οι αγρότες και οι εργάτες της Κύπρου. Ήθελαν μια ασπίδα προστασίας από τους τοκογλύφους και τους αδίστακτους μεσάζοντες. Ήταν το μόνο έμπιστο μέσο για να προωθήσουν την παραγωγή τους αλλά και για να δανειστούν μερικά χρήματα για την σοδιά της επόμενης χρονιάς. Ήξερε ο απλός άνθρωπος ότι είχε απέναντι του ένα «συνεργάτη» και όχι απλά ένα κερδοσκόπο τραπεζίτη.

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ και ο Υπουργός Οικονομικών είναι ανακόλουθοι, αφού άλλα λένε δημόσια και αλλά σχεδιάζουν ερήμην του λαού. Με τις ενέργειες τους, την απάθεια και την ανικανότητα τους στρώνουν το χαλί για το ξεπούλημα της Τράπεζας.

Η Κυβέρνηση, ως ο βασικός μέτοχος της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, είναι υπόλογη έναντι στην κοινωνία για τις αποφάσεις που έχει λάβει, φέρνοντας το Συνεργατισμό σε αυτό το σημείο.

Η απάθεια και η αδυναμία αντίδρασης κάνει το έργο των κυβερνώντων πιο εύκολο. Μην τους κάνεις τη χάρη.