Το ΑΚΕΛ θα επιμείνει μέχρι τέλους για τιμωρία των ενόχων στο οικονομικό σκάνδαλο

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ `Αντρος Κυπριανού, ύστερα από συνάντηση που είχε σήμερα με αντιπροσωπεία του ΕΒΕ Αμμοχώστου, δήλωσε ότι το ΑΚΕΛ θα επιμείνει μέχρι τέλους εάν και εφόσον αποδειχθεί ότι κάποιοι ευθύνονται για την οικονομική τραγωδία, να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Μία σειρά από ζητήματα τέθηκαν στη συνάντηση με πρώτο την ανάπτυξη της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου που πλήγηκε λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι τέθηκαν επίσης επί τάπητος ζητήματα όπως το Κυπριακό και η επιστροφή της Αμμοχώστου, η τιμωρία των ενόχων του οικονομικού σκανδάλου αλλά και το ΓεΣΥ.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Αμμοχώστου Γιώργος Μιχαηλίδης δήλωσε ότι επαφές θα γίνουν με όλα τα κόμματα για να καταστούν κοινωνοί των προβλημάτων της περιοχής και να εγκαινιαστεί ένας διάλογος και ανταλλαγή απόψεων σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Κυπριανού είπε ότι τα ζητήματα που τέθηκαν είναι γενικότερου ενδιαφέροντος και σε αυτά περιλαμβάνεται και αυτό της ανάπτυξης της ελεύθερης Αμμοχώστου η οποία έχει παραμεληθεί τα τελευταία χρόνια και πρέπει κατά τρόπο συγκεκριμένο να στηριχθεί καθώς είναι και μια επαρχία, όπως τόνισε, η οποία δέχτηκε πολλές επιπτώσεις λόγω των συνεπειών της κρίσης.

Είπε ακόμη ότι έγινε ανταλλαγή απόψεων για το ΓεΣΥ και ότι στη συνάντηση λέχθηκε ότι το ΑΚΕΛ αναμένει ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας και έπειτα θα διατυπώσει την δική του άποψη.

Επίσης όπως είπε ο κ. Κυπριανού, συζητήθηκε και η ανάγκη να υπάρξει τιμωρία των πραγματικών ενόχων για τις εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία, προσθέτοντας ότι έχει διαβεβαιώσει πως ως ΑΚΕΛ “θα επιμείνουμε μέχρι τέλους εάν και εφόσον αποδειχθεί ότι κάποιοι ευθύνονται για αυτή την τραγωδία να τιμωρηθούν παραδειγματικά”.

Συζητήθηκαν ακόμη οι εξελίξεις στο Κυπριακό και το θέμα της Αμμοχώστου.

“Έχω πει ότι το ΑΚΕΛ στηρίζει τις προσπάθειες για επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους, προσπάθειες οι οποίες έγιναν από διαδοχικές Κυβερνήσεις, δυστυχώς δίχως να υπάρξει μέχρι σήμερα ανταπόκριση από την τουρκική πλευρά”, είπε.

Σύμφωνα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, κάποια μέτρα μπορούν να εφαρμοστούν, έτσι ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος όταν θα εξευρεθεί λύση για να είναι έτοιμη η πόλη να παραδοθεί στους Αμμοχωστιανούς.

Πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ θεωρεί πως σωστή λύση στο Κυπριακό θα σημαίνει πάρα πολλά για την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας καθώς επίσης και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων προβλημάτων.

“Ως εκ τούτου για το ΑΚΕΛ η σωστή λύση στο Κυπριακό, συνιστά προτεραιότητα και δίνουμε τεράστια έμφαση προς αυτή την κατεύθυνση, αναγνωρίζουμε τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν και οι οποίες πηγάζουν από την αρνητική στάση της τουρκικής πλευράς, αλλά την ίδια στιγμή λέμε ότι αυτό θα πρέπει να μας σπρώχνει όχι προς αρνητική κατεύθυνση αλλά προς την κατεύθυνση του να συμπεριφερθούμε εμείς όσο το δυνατό πιο σοβαρά και υπεύθυνα, μελετημένα για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε τους τουρκικούς σχεδιασμούς”, συνέχισε.

Είπε ακόμη ότι το ΕΒΕ θα αποστείλει κάποιες σκέψεις για τα προβλήματα της οικονομίας και το ΑΚΕΛ θα τις αναλύσεις και όσες εξ΄ αυτών υιοθετεί, θα τις προωθήσει για λήψη των ανάλογων μέτρων.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ είπε ότι επρόκειτο για την πρώτη επαφή της `φθινοπωρινής εξόρμησης` σε διάφορα κόμματα για να γίνει ανταλλαγή απόψεων για τα τρέχοντα θέματα της οικονομίας αλλά και το ζήτημα της Αμμοχώστου ιδιαίτερα.

“Είναι και τα δύο πολύ σημαντικά για μας ως επιμελητήριο Αμμοχώστου και βλέπουμε το θέμα όχι μόνο στο ευρύτερο σκηνικό της λύσης του Κυπριακού αλλά στο θέμα κατά πόσο η Αμμόχωστος μπορεί να θεωρηθεί ένας καταλύτης στην ολοκληρωτική λύση”, είπε.

Για τα θέματα της οικονομίας είπε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι παρά πολλά, ιδιαίτερα οι Αμμοχωστιανοί επιχειρηματίες οι οποίοι είναι διασκορπισμένοι σε όλη την επαρχία της ελεύθερης Αμμοχώστου.

Είπε ότι συμφωνήθηκε ότι η επαφή θα διατηρηθεί και σε τακτά χρονικά διαστήματα θα γίνεται ανταλλαγή σκέψεων και απόψεων και θέσεων για να μπορεί το ΕΒΕ να βοηθά για να καταλήγουμε σε συγκλίσεις επί διαφόρων θεμάτων και σε διάφορα βήματα.