Το ΑΚΕΛ ζητά σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για τις επικίνδυνες εξελίξεις στη περιοχή

Να συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο με θέμα τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας κάλεσε σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου από το βήμα της εκδήλωσης μνήμης και τιμής για τον Ντερβίς Αλί Καβάζογλου και Κώστα Μισιαούλη.

Ο Στέφανος Στεφάνου χαρακτηριστικά είπε «εάν ο Πρόεδρος θεωρεί αχρείαστο να συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο για το Κυπριακό, τουλάχιστον ας το συγκαλέσει για τον κίνδυνο ευρύτερης ανάφλεξης στην περιοχή».

«Έχει υποχρέωση να το κάνει, απαιτούμε να το κάνει γιατί θα πρέπει να δούμε πώς προστατεύουμε την Κύπρο μας από την ανάφλεξη στην περιοχή», δήλωσε ο Στέφανος Στεφάνου επισημαίνοντας ότι «σίγουρα δεν μπορούμε να την προστατεύσουμε, εάν αναδεικνύουμε τον εαυτό μας -όπως κάνει η κυβέρνηση του Νίκου Χριστοδουλίδη- σε πιστό σύμμαχο του Ισραήλ, το οποίο προβαίνει σε γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων και έχει χτυπήσει συμφέροντα του Ιράν και τώρα το Ιράν ανταποδίδει». Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τόνισε ότι «εμείς είμαστε εναντίον των όποιων προκλήσεων και ενεργειών οδηγούν στην ανάφλεξη της περιοχής αλλά θα πρέπει κιόλας να δράσουμε».

Απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Στεφάνου είπε «Κύριε Χριστοδουλίδη, η Κύπρος βρίσκεται σε μία περιοχή που φλέγεται. Έχεις υποχρέωση να συγκαλέσεις το Εθνικό Συμβούλιο, αν μη τι άλλο να ακούσεις τις πολιτικές δυνάμεις».

«Εάν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις δεν θέλουν ή δεν ενδιαφέρονται, εμείς θέλουμε, ενδιαφερόμαστε, ανησυχούμε και θέλουμε να πούμε την άποψή μας για να προστατεύσουμε την Κύπρο μας. Για να δούμε πώς προωθούμε την ειρήνη στην περιοχή και παγκόσμια».

Τέλος ο Στέφανος Στεφάνου υπογράμμισε ότι «η αγνόηση του μοναδικού κόμματος της αντιπολίτευσης, του ΑΚΕΛ από μέρους του Προέδρου προφανώς ανήκει στο νέο πνεύμα που προεκλογικά δήλωνε ο Πρόεδρος ότι τάχα θα φέρει στην πολιτική ζωή του τόπου. Τελικά και αυτή η προεκλογική εξαγγελία αποδεικνύεται κενή περιεχομένου όπως και τόσες άλλες εξαγγελίες».