Το ΑΚΕΛ ζητά πλήρη διαλεύκανση και ενημέρωση για Focus

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού σε δηλώσεις του στο περιθώριο συνάντησής του με την Επίτροπο Διοικήσεων Ελίζα Σαββίδου, ανέφερε ότι από την αρχή ήταν απαίτηση του ΑΚΕΛ  η διερεύνηση με στόχο την πλήρη διαλεύκανση του ζητήματος της εταιρείας Focus.

«Αντί τούτου, παρακολουθούμε να γίνεται μια δημοσιοποίηση η οποία κατά την άποψή μας εξυπηρετεί άλλους στόχους», ανέφερε.

Το ΑΚΕΛ, είπε, αναμένει από τον Γενικό Εισαγγελέα να ολοκληρώσει τη διερεύνηση και να ενημερώσει το κόμμα. Έκανε έκκληση στον Γενικό Εισαγγελέα να επικοινωνεί μαζί με το κόμμα όχι από τα ΜΜΕ, αλλά απευθείας.

Ο κ. Κυπριανού παραδέχτηκε ότι στο παρελθόν υπήρχαν κάποιες πρακτικές που ακολουθούνταν από όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά κόμματα, οι οποίες με τα σημερινά δεδομένα δεν γίνονται αποδεχτές. Για αυτό το λόγο, πρόσθεσε, τα κόμματα προχώρησαν σε αρκετές και σημαντικές βελτιώσεις στις σχετικές νομοθεσίες, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι επιβάλλεται να προχωρήσουν με ακόμα περισσότερες.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ αποφάσισε όπως η συζήτηση για τα οικονομικά του κόμματος στο επικείμενο συνέδριο γίνει δημόσια, για να μην αιωρούνται οποιεσδήποτε σκιές και να είναι στην κρίση όλων των πολιτών.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο θα έπρεπε ο Γενικός Εισαγγελέας να ενημερώσει τα κόμματα που φέρονται εμπλέκονται, ο κ. Κυπριανού είπε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί κατά πόσο υπάρχουν ευθύνες ποινικές ή άλλες και αν υπάρχουν θα πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες, ενώ αν δεν υπάρχουν και πάλι θα πρέπει να ενημερωθεί η κοινή γνώμη.

Όπως είπε, οι κατ` επιλογήν διαρροές που γίνονται στα ΜΜΕ είναι για το κόμμα η μόνη πηγή πληροφόρησης, γι` αυτό να ενημερωθούν επίσημα από τον Γενικό Εισαγγελέα και τους λέχθηκε πως όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες θα ενημερωθούν.

«Αναμένουμε λοιπόν να μας γίνει ενημέρωση», είπε προσθέτοντας ότι θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρα τα ζητήματα όταν και εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Είπε παράλληλα ότι κάθε τόσο μια εφημερίδα γράφει διάφορα πράγματα για την υπόθεση, μετατρέπεται σε κύριο θέμα δημοσίων συζητήσεων ενώ τα κόμματα δεν γνωρίζουν τίποτα. Με την ολοκλήρωση της έρευνας, πρόσθεσε, θα αποφασισθούν και οι ανάλογες ενέργειες από το ΑΚΕΛ.