Το ΑΚΕΛ επιβεβαιώνει την προσήλωση του στους αγώνες για προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Σε γραπτή ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ, για την Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επιβεβαιώνει την προσήλωση του στους αγώνες για προάσπισή τους:

“Η 10η Δεκεμβρίου, επέτειος έγκρισης της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το 1948, έχει καθοριστεί ως Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι έχουν παρέλθει σχεδόν 70 χρόνια από την υιοθέτηση της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, σε ολόκληρο τον κόσμο εξακολουθεί να παραμένει ζητούμενο ο σεβασμός στα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το ΑΚΕΛ επιβεβαιώνει την προσήλωση του στους αγώνες για την προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και την αλληλεγγύη του προς του αγώνες των ανθρώπων σε ολόκληρο το κόσμο για αυτό το σκοπό.

Αυτή τη μέρα, δεν μπορούμε παρά να υπενθυμίσουμε ότι η συνεχιζόμενη Τουρκική κατοχή στην Κύπρο, καταπατά τα Ανθρώπινα Δικαιώματα χιλιάδων Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμένιων, Μαρωνιτών και Λατίνων.

Για αυτό η απελευθερωση και επανένωση της Κύπρου, ο τερματισμός της κατοχής, αποτελεί τον μόνο δρόμο προς την αποκατάσταση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στην Κύπρο”.