Το ΑΚΕΛ διαχρονικά τασσόταν υπέρ της μείωσης της θητείας στην Εθνική Φρουρά

Δήλωση του μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, για τη μείωση της θητείας στην Εθνική Φρουρά

Το ΑΚΕΛ διαχρονικά τασσόταν υπέρ της μείωσης της θητείας στην Εθνική Φρουρά λαμβάνοντας βεβαίως υπόψη τα οικονομικά δεδομένα και πρωτίστως τις αμυντικές και επιχειρησιακές ανάγκες της Εθνικής Φρουράς σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα.

Για τη μείωση της στρατιωτικής θητείας είχε ετοιμαστεί ολοκληρωμένη μελέτη επί υπουργίας του αείμνηστου Κώστα Παπακώστα. Αυτή η μελέτη διαπίστωνε ότι για να γίνει εφικτή η μείωση της θητείας χρειαζόταν να αναδιοργανωθεί η Εθνική Φρουρά και απαραίτητα να προσληφθούν μερικές χιλιάδες οπλίτες μακράς θητείας με κόστος δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η κυβέρνηση ξαφνικά σήμερα χωρίς καμία διαβούλευση ή έστω ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων και της Βουλής εξήγγειλε μείωση της στρατιωτικής θητείας. Σημειώνουμε ότι ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς την ίδια ώρα ενώπιον της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής δήλωνε άγνοια για την εξαγγελία!

Διερωτόμαστε, στη βάση ποιου σχεδιασμού και πότε αυτός υλοποιήθηκε για να προχωρεί άμεσα η κυβέρνηση στη μείωση της θητείας;

Ελπίζουμε κι αυτή η κυβερνητική εξαγγελία να μην είναι προεκλογικό πυροτέχνημα το οποίο θα σβήσει την επομένη των εκλογών, όπως έγινε με πολλές προεκλογικές δεσμεύσεις του Προέδρου.