Το ΑΚΕΛ δεν θα εγκρίνει το κονδύλι για εργοδότηση συγκεκριμένου συμβούλου

Το ΑΚΕΛ δεν θα εγκρίνει το κονδύλι για εργοδότηση συγκεκριμένου συμβούλουανέφερε ο  Εκπροσώπος Τύπου του ΑΚΕΛ μετά την συνέδρια της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών:

Για συμβούλους του Προέδρου και των Υπουργών

Στην Επιτροπή σήμερα έχει εξεταστεί το θέμα των συμβούλων του Προεδρικού και των Υπουργών. Να ξεκαθαρίσουμε ότι ως κόμμα από θέση αρχής δεν είμαστε εναντίον στο να έχουν συμβούλους ο Προέδρος της Δημοκρατίας και οι Υπουργοί. Αλλά την ίδια ώρα θέλουμε να ασκήσουμε κοινοβουλευτικό έλεγχο για να ξέρουμε αν η εργοδότηση συμβούλων είναι μέσα στο πλαίσιο του νόμου και δεύτερο αν είναι στη βάση συγκεκριμένων αναγκών που υπάρχουν. Έχουν τεθεί από πλευράς μας συγκεκριμένα ερωτήματα, ειδικά για τους συμβούλους του Προέδρου. Ρωτήσαμε πόσοι είναι οι αποσπασμένοι υπάλληλοι που εργάζονται σήμερα στο Προεδρικό και στη βάση ποιων προσόντων και ποιων αναγκών υπάρχουν τα συγκεκριμένα αιτήματα αγορά υπηρεσιών για διάφορους συμβούλους από το Προεδρικό.

Ως ΑΚΕΛ έχουμε πρόβλημα με την εργοδότηση ενός συγκεκριμένου συμβούλου, ο οποίος είχε απολυθεί από το κυβερνών κόμμα για σεξιστική συμπεριφορά. Κι ενώ έχει συμβεί αυτό, σε γνώση του Προέδρου της Δημοκρατίας, το συγκεκριμένο άτομο εργοδοτείται στο Προεδρικό Μέγαρο. Για αυτή την συγκεκριμένη περίπτωση το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να εγκρίνει το κονδύλι.

Για το θέμα της πλήρωσης κενών θέσεων στην Δημοσιά υπηρεσία

Το βασικό ζήτημα που προκύπτει είναι αν η κυβέρνηση έχει κάνει συγκεκριμένη μελέτη για τις πραγματικές ανάγκες που έχει η δημόσια υπηρεσία. Υπάρχουν χιλιάδες θέσεις οργανικές, οι οποίες δεν είναι στελεχωμένες και όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση θα έπρεπε να έκανε συγκεκριμένη μελέτη για τις πραγματικές ανάγκες. Αναμένουμε τις απαντήσεις και ανάλογα θα κρίνουμε.

Θέση μας είναι ότι σε συγκεκριμένες θέσεις όπως η Υγεία και η Παιδεία οι ανάγκες είναι μεγάλες και θα πρέπει για αυτές τις θέσεις να επιδεικνύεται ευαισθησία.