Το “έσωσε” ο Παναγιωτόπουλος… Επαναδιατύπωσε την τροπολογία για την πώληση νησίδων

Οι ενστάσεις απο πλευράς των κομμάτων της συμπολίτευσης ανάγκασαν την κυβέρνηση να πάρει πίσω διάταξη που υπήρχε σε τροπολογία η οποία κατατέθηκε πριν λίγες ημέρες στη Βουλή και κάνει λόγο για δυνατότητα πώλησης νησίδων με την έγκριση του ΥΕΘΑ και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εν λόγω τροπολογία οι πωλήσεις νήσων ή νησίδων θα είναι άκυρες, ανεξαρτήτως αν είναι ιδιωτικές ή ανήκουν στο Δημόσιο, εφόσον δεν έχει δοθεί ειδική άδεια για τη μεταβίβασή τους από τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης.

Με τη ρύθμιση αυτή, η κυβέρνηση επιχειρούσε να κλείσει, τα όποια “παραθυράκια” που θα επέτρεπαν σε άγνωστους αγοραστές να αποκτήσουν ή να μισθώσουν για μακρά χρονική διάρκεια ελληνική γη.

Ωστόσο, μετά τις ενστάσεις απο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ σχετικά με τη διάταξη που έκανε λόγο για “πώληση” νησίδων, ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος σε συνεννόηση με τον γ.γ. της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο έκανε επαναδιατύπωση της τροπολογίας και αντικατέστησε την πώληση με μίσθωση.

Ηλέξη πώληση για δημόσιες νησίδες δεν υπάρχει” είπε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.