Το έγκλημα στο Κερατσίνι ήταν προσχεδιασμένο

Επιβεβαίωση ότι ο 34χρονος, που έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές του 45χρονου οπαδού της Χρυσής Αυγής, χτες το βράδυ στο Κερατσίνι, χτυπήθηκε σε ενέδρα και όχι κατά τη διάρκεια συμπλοκής -με την στενή έννοια- αποτελεί ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, για τις λεπτομέρειες και τους χρόνους που εξελίχτηκε η υπόθεση, η οποία κατέληξε στην δολοφονία.

Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι οι πρώτοι αστυνομικοί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έφτασαν τη στιγμή που ο 45χρονος δράστης μαχαίρωνε τον 34χρονο.

Από αστυνομική πηγή διευκρινίστηκε ότι δεν υπήρξε κάποιο λεκτικό επεισόδιο. Έξω από την καφετέρια προκλήθηκαν αντεγκλήσεις και φραστικές αντιπαραθέσεις. Στη συνέχεια, τα άτομα αποχώρησαν από τον χώρο εξωτερικά του καταστήματος και το περιστατικό εξελίχθηκε λίγο παρακάτω, όπου, σύμφωνα και με την αρχική ενημέρωση της ΕΛΑΣ, εμφανίστηκε ο 45χρονος δράστης και μαχαίρωσε τον 34χρονο.

Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας επισημαίνεται ότι ο δράστης δεν ήταν μέσα στο κατάστημα πριν από το επεισόδιο, αλλά έφτασε μετά με το αυτοκίνητο του.

Στο αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου, όπου οδηγήθηκε αρχικά ο δράστης, προσήχθησαν και άλλα εννέα άτομα, για τα οποία δεν προέκυψε εμπλοκή στην υπόθεση και αποχώρησαν.

Λίγο μετά 20:15, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πειραιά ο 45χρονος δράστης της δολοφονικής επίθεσης , στο Κερατσίνι, η σύζυγός του και μία ακόμη γυναίκα, που φέρεται ως συγγενικό πρόσωπο.

Ο 45χρονος βαρύνεται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράβασης του νόμου περί όπλων και οι δύο γυναίκες κατηγορούνται για ψευδορκία και για απόκρυψη στοιχείων.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε και ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, καθώς έπειτα από έρευνα της αστυνομίας στα γραφεία της οργάνωσης βρέθηκε στην κατοχή του ένα πτυσσόμενο γκλομπ.

Εξάλλου, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Κερατσίνι, το οποίο «έκλεισε» με ένταση. Ακόμη, επίθεση δέχθηκε ο Π. Καμμένος, ενώ κατευθυνόταν προς τον χώρο του συλλαλητηρίου.

Ωστόσο, ένας «πόλεμος» με πέτρες, ξύλα, μολότοφ και χημικά, είναι σε εξέλιξη στις γειτονιές του Κερατσινίου. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, περί τα 500 άτομα, που νωρίτερα συμμετείχαν στο αντιφαστικό συλλαλητήριο, έστησαν οδοφράγματα στη συμβολή των δρόμων Γρηγορίου Λαμπράκη και Σαλαμίνος και εκσφενδονίζουν πέτρες, ξύλα και μολότοφ εναντίον άνδρών της αστυνομίας, οι οποίοι απαντούν με χημικά.