Τουρκικό πλοίο συνέλαβε 5 ψαράδες σε καίκι στον Ακάμα

Σήμερα το πρωί, τουρκική φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού προσέγγισε το καίκι “Αης Νικόλας” της κυπριακής εταιρείας “Ψαροκάικα”  το οποίο βρισκόταν σε διεθνή ύδατα στην περιοχή Ακάμα με κατεύθυνση τον Κορμακίτη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τούρκοι στρατιώτες υπό το πρόσχημα να προβούν σε έλεγχο στο καΐκι, το ανέκοψαν και επιβιβάστηκαν σε αυτό.

Αμέσως είπαν στο πενταμελές πλήρωμα, το οποίο αποτελείται από πέντε Αιγύπτιους , πως βρίσκεται υπό σύλληψη και τους οδήγησαν στο κατεχόμενο λιμάνι της Κερύνειας.

Το καΐκι, φρουρείται από στεριά και θάλασσα, ενώ το πενταμελές πλήρωμα έχει οδηγηθεί σε Τμήμα της Αστυνομίας του ψευδοκράτους για ανάκριση.

Ο καπετάνιος του πλοίου είχε προλάβει να ειδοποιήσει τις Αρχές της Δημοκρατίας για το επεισόδιο, οι οποίες με τη σειρά της προχώρησαν σε έντονα διαβήματα προς τα Ηνωμένα Έθνη, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση του πληρώματος.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, βρίσκεται αυτή τησ τιγμή καθοδόν για τη Κερύνεια, όπου βρίσκεται το καίκι, για να δει ακι ο ίδιος τι ακριβώς γίνεται αναμένοντας από τις αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους.