Του έσωσε την ζωή η… ”Siri”! (Video)

«Siri, κάλεσε το 911»: Αυτή ήταν η φράση που κινητοποίησε την Άμεση Δράση της Αστυνομίας και έσωσε τη ζωή ενός 18χρονου στις ΗΠΑ.

Ο Gael Salcedo οδηγούσε στην Charles City της Αϊόβα όταν ξαφνικά το αυτοκίνητό του έπεσε μέσα σε ένα παγωμένο ποτάμι. Ο νεαρός οδηγός έστριψε δεξιά, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και τότε «όλα θόλωσαν». Ξαφνικά, βρέθηκε μέσα στον ποταμό Winnebago.

«Δεν ήξερα πού πήγαινα και ξαφνικά δεν ήξερα καν τι να κάνω. Σκεφτόμουν μόνο πως “θα πεθάνω”» δήλωσε ο ίδιος σύμφωνα με το CNNi.

Ο 18χρονος έκλεισε τα παράθυρα για να μην μπει στο αυτοκίνητό του το παγωμένο νερό και άρχισε να ψάχνει το κινητό του. Όταν δεν το έβρισκε, σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το Siri (σ.σ. εφαρμογή φωνητικών εντολών της Apple), κίνηση που τελικά του έσωσε τη ζωή.

«Siri, κάλεσε το 911».

Οι Αρχές μετά τη χρήση του «ψηφιακού οδηγού», έφτασαν άμεσα στο σημείο, ωστόσο η πίεση του νερού δεν επέτρεπε στον οδηγό να ανοίξει την πόρτα του. Έτσι, έπρεπε να βγει μόνος του.

«Τα χέρια μου ήταν παγωμένα. Δεν ένιωθα τα πόδια μου και πάλευα με το ορμητικό νερό. Χρησιμοποίησα όλη μου τη δύναμη για να καταφέρω να βγω από τον ποταμό».

Τελικώς, κατάφερε να σωθεί.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=hfeXnWrftHs&feature=emb_title