Τουσκ: Στην κόλαση για όσοι προώθησαν το Brexit – Φάρατζ: Θα απαλλαγούμε από μη εκλεγμένους αλαζόνες σαν κι εσένα

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε σήμερα ότι ελπίζει η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι να μεταβεί στις Βρυξέλλες την Πέμπτη με «ρεαλιστικές προτάσεις» για το πώς να αρθεί το αδιέξοδο του Brexit καθώς η ΕΕ δεν θα ανοίξει εκ νέου τη συμφωνία του Brexit.

Ο Τουσκ, μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ ύστερα από τις συνομιλίες που είχαν στις Βρυξέλλες, επανέλαβε ότι η στάση της ΕΕ είναι πως πρέπει να διατηρηθεί στη συμφωνία αποχώρησης το λεγόμενο backstop για τα ιρλανδικά σύνορα.

«Αναρωτιόμουν πώς μοιάζει αυτό το ξεχωριστό μέρος στην κόλαση, που προορίζεται για αυτούς που προώθησαν το Brexit χωρίς ίχνος σχεδίου για το πώς να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια», έγραψε ο Τουσκ στο twitter.

Ο Βαράντκαρ δήλωσε ότι η συμφωνία του Brexit, που έχει απορριφθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο, ήταν «η καλύτερη δυνατή». Δήλωσε ότι η πρόσφατη πολιτική αστάθεια στη Βρετανία αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της αναγκαιότητας του backstop.

Άμεση ήταν η απάντηση του Νάιτζελ Φάρατζ, φανατικού υπέρμαχου του Brexit, στο σχόλιο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ για το Brexit και την κόλαση.

«Αναρωτιέμαι πως είναι αυτό το ειδικό μέρος στην κόλαση, για εκείνους που προωθούσαν το Brexit χωρίς ούτε προσχέδιο του πλάνου για το πώς θα υλοποιηθεί με ασφάλεια» είπε ο Τουσκ στις κοινές δηλώσεις του με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ, μετά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες. Η ίδια ατάκα ανέβηκε και στον λογαριασμό του στο Twitter και ήταν μάλλον αναμενόμενο το ότι θα προκαλούσε ενόχληση αν όχι οργή στους ανθρώπους που φωτογραφίζονταν στη συγκεκριμένη αναφορά.

«Μετά το Brexit θα είμαστε απαλλαγμένοι από μη εκλεγμένους, αλαζόνες bullies σαν κι εσένα και θα διοικούμε τη δική μας χώρα. Μάλλον για παράδεισος μου μοιάζει» έγραψε ο Βρετανός πολιτικός και εκ των πρωταγωνιστών της καμπάνιας υπέρ του Brexit στο Twitter