Τους 120 χιλιάδες φτάνουν οι σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία

Σε 120.000 πρόσφυγες υπολογίζεται ο συνολικός αριθμός των σύρων που πέρασαν τα τουρκικά σύνορα ύστερα απο 20 μήνες εμφυλίου πολέμου, προκειμένου να γλιτώσουν απο τις μάχες που συνεχίζονται στα συριακά εδάφη, μεταξύ των καθεστωτικών δυνάμεων και των Ανταρτών.

Χθες, μόλις μέσα σε ένα βράδυ 8.000 σύροι κατέφυγαν στην Τουρκία περνώντας τα σύνορα για να αποφύγουν τις μάχες που μαίνονταν στο μεθωριακό φυλάκιο Ρας αλ Αιν, όπως ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου εξωτερικών προσθέτοντας πως “5.000 οδηγήθηκαν σε έναν καταυλισμό της πόλης Ακτσάκαλε, κοντά στα συριακά σύνορα και οι άλλοι θα φιλοξενηθούν σε συγγενείς στην Τουρκία”.

Ανάμεσα στους πρόσφυγες που πέρασαν τα τουρκικά σύνορα, υπήρχαν και 26 αξιωματικοί του τακτικού συριακού στρατού και δύο στρατηγοί, οι οποίοι αποσκίρτησαν στην Τουρκία και σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή πέρασαν τα σύνορα και έφτασαν στον καταυλισμό Απαιντίν της επαρχίας Χατάι με τις οικογένειες τους και άλλους στρατιώτες.

Την ίδια ώρα στη Συρία οι συγκρούσεις παραμένουν σφοδρές. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την Πέμπτη σκοτώθηκαν απο τις μάχες 26 άνθρωποι, 10 αντάρτες και 16 στρατιώτες του συριακού στρατού.

Σήμερα, τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τον βομβαρδισμό απο τον συριακό στρατό ενός χωριού στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία.