Τουρκικό παραμύθι η…απόβαση στα Ιμια

Δύο ταχύπλοα φουσκωτά σκάφη της ΜΥΑ που παίρνουν μέρος στην άσκηση - επίδειξη στο θαλάσσιο πεδίο με την επέμβαση σε εμπορικό πλοίο στο δίαυλο του Πειραιά σε πραγματικό χρόνο υπό τον συντονισμό και τη συμμετοχή στελεχών της ΜΥΑ/ΛΣ, την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015. Με την συμμετοχή 23 Αξιωματούχων από 14 Κ-Μ της ΕΕ, του Frontex και της Europol πραγματοποιήθηκε στις 22-24 Σεπτεμβρίου 2015, στις εγκαταστάσεις της ΜΥΑ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,. η 2ηΣυνάντηση της Ομάδας Εργασίας του Ευρωπαϊκού Δικτύου Περιπολιών (EPN) Frontex, με θέμα την επεξεργασία βέλτιστων πρακτικών για τις Ομάδες Νηοψιών και άμεσης επέμβασης επί πλοίων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ/STR

Δεν διαπιστώθηκε κάποια προσέγγιση τουρκικής ακταιωρού σήμερα το πρωί στα Ίμια, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής με αφορμή οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο) που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες.

Το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής αναφέρει επίσης ότι, στην περιοχή βρίσκεται συνεχώς, περιπολικό σκάφος του σώματος.