Τουρκική φρεγάτα παρακολουθεί το SAIPEM

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού στρατού, η τουρκική πολεμική φρεγάτα Γκελίμπολου παρακολουθεί στενά το υπό σημαία Μπαχάμων πλοίο γεωτρύπανο της SAIPEM-10000 το οποίο πραγματοποιεί γεώτρηση στο κοίτασμα Ονασαγόρα.

Το  Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων το δημοσιεύσε στην ιστοσελίδα του στο πλαίσιο στο τμήμα των ημερήσιων δραστηριοτήτων του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας.

“Το TGG Gelibolu στο πλαίσιο των καθηκόντων του στην Επιχείρηση Ασπίδα Μεσογείου συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντα παρακολούθησης του γεωτρύπανου επ ονόματι SAIPEM-10000 υπό σημαία Μπαχάμων το οποίο όπως σύμφωνα με την ειδησεογραφία θα διεξάγει εργασίες γεώτρησης στις λεγόμενες αδειοδοτούμενες για έρευνα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ε/Κ Διοίκηση Νοτίου Κύπρου που βρίσκεται στο νότιο μέρος του νησιού”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού στρατού.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο η φρεγάτα Γκελίμπολου η οποία είναι φορτωμένη με τορπίλες και πυραύλους συνεχίζει να παρακολουθεί το SAIPEM 10000 ακόμη και σήμερα που είναι η γιορτή του μπαϊράμ.