Τουρκικά ΜΜΕ: Νεκρός από ελληνικά πυρά στον Έβρο Τούρκος πολίτης – Διαψεύδει η Ελλάδα

Δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών από τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ένας 43χρονος Τούρκος έχασε τη ζωή του από πυροβολισμό που δέχτηκε από την ελληνική πλευρά των συνόρων στον Έβρο.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα, κάνουν αναφορά για περιστατικό που συνέβη το Σάββατο στην όχθη του ποταμού Έβρου, που αποτελεί φυσικό σύνορο με την Ελλάδα, κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης. Το Αντασαρχανλί βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ελληνικό χωριό Λαγυνά, βόρεια του Τυχερού.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως το συμβάν έγινε στην τουρκική περιοχή του Εβρου, σε σημείο με πολύ πυκνή βλάστηση. Επρόκειτο για διακινητές λαθρομεταναστών και ο ένας από τους δύο Τούρκους που ενεπλάκησαν ήταν μάλλον μεθυσμένος. Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως ήδη έχει γίνει έρευνα τόσο στην πλευρά του στρατού όσο και της αστυνομίας, από την οποία δεν προκύπτει πως έπεσαν πυροβολισμοί από την ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, το φερόμενο θύμα Μεχμέτ Ντουργκούν καθόταν με τον συγχωριανό του Σουλεϊμάν Σενέρ, 60 ετών, στην όχθη του ποταμού, όταν δέχτηκε πυροβολισμό στο πρόσωπο. Σύμφωνα με τον Σενέρ, που έσπευσε στο κοντινό χωριό όπου ενημέρωσε για το περιστατικό, ο Ντουγκούν πέθανε ακαριαία.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο που μετέφερε τη σωρό του θύματος στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της Αδριανούπολης.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν πως οι Τούρκοι προτίθενται να κάνουν διάβημα προς την ελληνική πλευρά, οπότε και η Αθήνα θα τοποθετηθεί επισήμως.

Κατά πληροφορίες η ελληνική πλευρά θα απορρίψει τις τουρκικές αιτιάσεις επιχειρηματολογώντας ή επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους περιστατικά δεν θα συνέβαιναν εάν η τουρκική πλευρά έκανε αυτό που οφείλει καταπολεμώντας την παράνομη μετανάστευση.