Τουρκία: Τουλάχιστον 30 νεκροί από βομβιστική επίθεση σε γάμο

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής, τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 94 τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε  στη Γκαζιάντεπ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μια γαμήλια τελετή.

Ο κυβερνήτης Αλί Γερλίκαγια μίλησε για μια «ειδεχθή τρομοκρατική ενέργεια», που πιθανόν διαπράχθηκε από βομβιστή-καμικάζι, στην πόλη η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

«Καταδικάζουμε τους άπιστους που οργάνωσαν και διέπραξαν αυτή την επίθεση», ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη σε ανακοίνωσή του.

Ο Μεμέτ Ερντογάν, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK), δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποιος διέπραξε την επίθεση και σημείωσε πως υπάρχει «ισχυρή πιθανότητα» να επρόκειτο για ενέργεια βομβιστή-καμικάζι. Ο Ερντογάν εκτίμησε ότι μπορεί να πρόκειται για ενέργεια είτε της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), ή του αυτονομιστικού ένοπλου κινήματος Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Ένας αξιωματούχος επισήμανε από την πλευρά του ότι «με βάση τις πρώτες πληροφορίες, η τελετή γινόταν σε ανοιχτό χώρο» σε μια συνοικία της Γκαζιάντεπ όπου είναι έντονο το κουρδικό στοιχείο, γεγονός που ενισχύει την υπόθεση της επίθεσης τζιχαντιστών.

Αρκετοί Κούρδοι ήταν παρόντες στον γάμο, ενώ ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν πολλές γυναίκες και παιδιά.

«Πολλοί Κούρδοι έχασαν τη ζωή τους», ανέφερε το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP), το οποίο εκπροσωπεί τη μειονότητα στο κοινοβούλιο, καταδικάζοντας την επίθεση μεε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε σε μέσα ενημέρωσης.