Τουρκία: Στέλνει 1.000 αστυνομικούς στον Έβρο για να «ελέγξει» τις επιστροφές μεταναστών

Τουρκία: Στέλνει 1.000 αστυνομικούς στον Έβρο για να «ελέγξει» τις επιστροφές μεταναστών

Ο Υπουργός Εσωτερικών της τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον της Frontex και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό.

Τώρα  ανακοίνωσε την αποστολή 1.000 ειδικά εκπαιδευμένων αστυνομικών στα σύνορα με την Ελλάδα, στον Έβρο, προκειμένου να διαχειριστούν τους αιτούντες άσυλο που απορρίφθηκαν και επαναπροωθούνται στην τουρκική επικράτεια.

Συνεχίζοντας την προπαγάνδα των τελευταίων ημερών, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, έκανε λόγο για 4.900 αιτούντες άσυλο που προσπάθησαν να επιστρέψουν στην Τουρκία, εκ των οποίων, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, οι 164 ήταν τραυματισμένοι.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε ένα μπαράζ διάδοσης fake news τις προηγούμενες ημέρες, αναφερόταν σε τρεις νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες, από πυρά των ελληνικών δυνάμεων που φρουρούν τα σύνορα.

Ο Σοϊλού, επιμένοντας στην ακραία προκλητική του στάση, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Frontex, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «λειτουργεί ως δύναμη επιβολής του νόμου» στα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών ανέβασε ακόμη περισσότερο τον… πήχη της προκλητικότητας, εξαπολύοντας επίθεση και εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία, όπως δήλωσε, δεν εναντιώθηκε στην επιστροφή των αιτούντων ασύλου στην τουρκική επικράτεια, γεγονός που, όπως είπε, «αποτελεί τη μεγαλύτερη παραβίαση».