Τουρκία: Πληροφορίες για τρομοκρατική ενέργεια από τζιχαντιστές

Σύμφωνα με τις τουρκικές μυστικές πληροφορίες, οι τζιχαντιστές ετοιμάζουν τρομοκρατική ενέργεια εναντίον της Τουρκίας ως αντίποινα στην απόφαση της Βουλής να εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις σε Συρία και Ιράκ .

Επίσης αναφέρουν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας προειδοποιούν ότι μπορεί να γίνουν στόχοι οι μεγάλες πόλεις της Τουρκίας με οχήματα φορτωμένα με βόμβες. Τρομοκρατικές επιθέσεις δεν αποκλείεται να γίνουν και στις πόλεις που συνορεύουν με τη Συρία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχει τεθεί συναγερμός στην Τουρκία έπειτα από αυτές τις πληροφορίες.

Στο μεταξύ χθες το βράδυ μια ομάδα μασκοφόρων στην Κωνσταντινούπολη επιτέθηκε εναντίον λεωφορείου, κατέβασε τον οδηγό και έβαλε φωτιά στο λεωφορείο.

Ομάδες διαδηλωτών οι οποίοι αξίωναν την συμμετοχή της Τουρκίας στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών και την βοήθειά της προς τους Κούρδους του Κομπάνι συγκεντρώθηκαν και σε άλλα σημεία της Πόλης, έριξαν πέτρες και άναψαν φωτιές. Σε κάποιες περιπτώσεις η αστυνομία έριξε δακρυγόνα διαλύοντας τους. Στην πλατεία Ταξίμ μια ομάδα πραγματοποίησε καθιστική διαμαρτυρία φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του PKK. Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα για να διαλύσει τους διαδηλωτές. Διαμαρτυρίες έγιναν επίσης στο Ντιγιάρμπακιρ, στο Μπάντμαν, στο Σιρνάκ, στο Σιίρτ, στο Μάρντιν της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Διαμαρτυρίες και στην πόλη Εσκίσεχιρ, στα Άδανα και το Τσανάκαλε.