Τουρκία: Είναι πλέον γεγονός το πρώτο περιοδικό για ομοφυλόφιλους

Κυκλοφορεί σήμερα στην Τουρκία σπάζοντας ένα ταμπού πολλών δεκαετιών το πρώτο στα χρονικά τουρκικό περιοδικό για ομοφυλόφιλους είναι πλέον γεγονός. Ονομάζεται «GayMag» (GM) .

Αρχής γενομένης από σήμερα και για τους επόμενους 12 μήνες, το περιοδικό θα διανέμεται δωρεάν στα καταστήματα της αλυσίδας «D&R» (θυγατρική της «Dogan Holding»). Oσο για το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους, σε αυτό φιγουράρει η Αμερικανίδα ντίβα της ποπ Μαράια Κάρεϊ. «Θέλουμε να σπάσουμε όλα τα ταμπού, αλλά θα το κάνουμε βήμα βήμα», δηλώνει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Hurriyet» ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Εμίρ Ακγκιούν, ο οποίος ωστόσο περιμένει πως «φυσικά» θα υπάρξουν και αντιδράσεις.

Κανονικά θα περίμενε κανείς πως οι αντιδράσεις θα προέρχονταν από τις τάξεις των συντηρητικών ψηφοφόρων του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Ωστόσο, όπως σημειώνει σε δημοσίευμά της η «Hurriyet», σε προεκλογική συγκέντρωση του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη εθεάθη να κυματίζει προ ημερών… μια σημαία της ομοφυλοφιλικής-αμφισεξουα-λικής – τρανσεξουαλικής κοινότητας. Σύμφωνα μάλιστα με τη «Milliyet», ψηφοφόροι του ισλαμιστή Ερντογάν έχουν προχωρήσει στη σύσταση ομάδας για την προώθηση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων στην Τουρκία.