Τουρκία: Έτοιμη και τέταρτη φρεγάτα τύπου στελθ

Στην καθέλκυση και τέταρτης κορβέτας με χαρακτηριστικά στελθ, της κλάσης MILGEM, βρέθηκε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Νουρεντίν Τσανικλί, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu. Σχετικά πρόσφατα ξεκίνησε τις δοκιμές στη θάλασσα η τρίτη κορβέτα της συγκεκριμένης κλάσης.

Ο Τούρκος αξιωματούχος τόνισε -μεταξύ άλλων- πως η χώρα του είναι πλέον σε θέση να παράγει το μεγαλύτερο μέρος των πυρομαχικών που χρειάζεται. Ενδεικτικά, ανάφερε πως στην επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» το 91% των πυρομαχικών ήταν εγχώριας κατασκευής. Στο ίδιο πλαίσιο τόνισε πως οι γείτονες μπορούν να κατασκευάσουν το 97% των πυρομαχικών για χερσαίες επιχειρήσεις και το 98% για εναέριες.

Όσον αφορά τη συγκεκριμένη κορβέτα, σημείωσε ότι «προς το παρόν 4 έχουν καθελκυστεί, συνεχίζεται η κατασκευή της πέμπτης ενώ η έκτη, έβδομη και όγδοη θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται σύντομα».

Επιπλέον, ο Τούρκος υπουργός πρόσθεσε ακόμα πως η τεχνογνωσία που έχει πλέον η Άγκυρα, της δίνει την δυνατότητα να κατασκευάσει τις MILGEM για πολλές χώρες.

Τέλος, σχετικά με τα εμπόδια που είχαν μπει από τη Γερμανία ως προς την παράδοση των μηχανών για τα αυτοκινούμενα πυροβόλα «Firtina», επισήμανε ότι αυτό το ζήτημα θα λυθεί σύντομα, με εγχώρια κατασκευή των εξαρτημάτων που χρειάζονται.