Τορναρίτης: Υπάρχουν και στο χώρο του αθλητισμού, κακές πρακτικές που επιβάλλεται να εξαλειφθούν

Τορναρίτης: Είναι κοινή η πεποίθηση μας πως ο αθλητισμός μπορεί και πρέπει να προσφέρει μόνο θετικά παραδείγματα και εμείς ως Δημοκρατικός Συναγερμός θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αποκλειστικά προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση

Με την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο κ. Νίκο Τορναρίτη και τον Γραμματέα Αθλητισμού του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Κώστα Παπακώστα. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Τορναρίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι κοινή η πεποίθηση μας πως ο αθλητισμός μπορεί και πρέπει να προσφέρει μόνο θετικά παραδείγματα και εμείς ως Δημοκρατικός Συναγερμός θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αποκλειστικά προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Υπάρχουν και στο χώρο του αθλητισμού, κακές πρακτικές που επιβάλλεται να εξαλειφθούν. Υπάρχει και προκατάληψη. Γι’ αυτό πρέπει να λειτουργήσουμε ως κράτος και φορείς μεθοδικά, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα κακώς έχοντα, να περιορίσουμε τις προκαταλήψεις. Αυτό είναι το πλαίσιο που θέσαμε σήμερα επί τάπητος στη συνάντησή μας με την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του αθλητισμού».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού κ. Παπαχαραλάμπους δήλωσε τα εξής:

«Με τη σειρά μας η Επιτροπή θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δημοκρατικό Συναγερμό, τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού και τον φίλο Νίκο Τορναρίτη που με μεγάλη προθυμία δέχτηκαν να δουν την Επιτροπή και να προβληματιστούν μαζί μας. Πράγματι ο αθλητισμός έχει αρκετά προβλήματα τα οποία δεν είναι προβλήματα του σήμερα ή του χτες. Είναι προβλήματα διαχρονικά, είναι προβλήματα δεκαετιών. Δυστυχώς τα προβλήματα αυτά συνεχίζονται παρά τις προσπάθειες της κάθε κυβέρνησης σ’ αυτό το κράτος. Σήμερα συζητήσαμε αρκετά το θέμα του νόμου που διέπει την Επιτροπή και ζητήσαμε και από τον Δημοκρατικό Συναγερμό την κάθε βοήθεια για να τροποποιηθεί ο νόμος και να πάρει καλύτερη όψη λειτουργίας. Οπότε η υπόσχεση ήταν καθαρή και πασιφανής. Μας έχουν πει να στείλουμε τις προτάσεις τις οποίες εισηγούμαστε, θα μελετηθούν και πράγματι έχουμε πειστεί ότι θα γίνουν κάποιες βελτιώσεις.

Μιας και βρισκόμαστε εδώ θέλω να πω ξανά προς τα σωματεία, προς την ΚΟΠ και προς κάθε αθλητικό φορέα ότι η Επιτροπή δεν αφαιρεί από τον αθλητισμό. Η επιτροπή προσθέτει στον αθλητισμό. Την επιτροπή πρέπει να την αγκαλιάσει ο καθένας που έχει να κάνει με τον αθλητισμό γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να προστατευθεί με την καλύτερη δυνατή μέθοδο. Σαν επιτροπή είτε με τα προβλήματα μας είτε χωρίς τα προβλήματα μας, θα συνεχίσουμε με τον ζήλο τον ίδιο που αρχίσαμε για να προστατεύσουμε τον χώρο τον οποίο μας εμπιστεύθηκε ο νόμος και το κράτος να προστατεύσουμε και θα τον προστατεύσουμε.

Επαναλαμβάνω και πάλι ότι ευχαριστώ τον φίλο Νίκο Τορναρίτη, τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού και τον Συναγερμό που είχαμε την τιμή σήμερα να συνομιλήσουμε μαζί τους και να εκθέσουμε διάφορα προβλήματα μας και προβληματισμούς μας».