Τορναρίτης: Προτεραιότητα είναι η υγεία των πολιτών και βεβαίως και η υγεία όλων αυτών που εργάζονται στη Βουλή

Προτεραιότητα είναι η υγεία των πολιτών και βεβαίως και η υγεία όλων αυτών που εργάζονται στη Βουλή και των φιλοξενούμενων στις Επιτροπές της Βουλής. Εμείς, ήμασταν και είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε. Αναμένουμε το θετικό σινιάλο, ανέφερε σε δήλωσή του ο Κοινοβουλευτικος Εκπροσώπος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Τορναρίτης για την επαναλειτουργία της Βουλής

Από την αρχή της κρίσης της πανδημίας, ο Δημοκρατικός Συναγερμός κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις που ζητούσαν την άμεση τροποποίηση του Συντάγματος ούτως ώστε η Βουλή να μπορεί να συνεδριάζει κανονικότατα και βεβαίως με την κάλυψη και την έγκριση του υπέρτατου νόμου της Δημοκρατίας, του Συντάγματος μας.

Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι ορισμένα κόμματα δεν αποδέχτηκαν αυτή την πρόταση. Πάρα ταύτα η Βουλή ευτυχώς λειτούργησε έστω και μέσα από τις τηλεδιασκέψεις και τις συζητήσεις που έγιναν αλλά και την έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας. Πάρθηκαν αποφάσεις, αποφάσεις ωφέλιμες για το κοινωνικό σύνολο.

Σήμερα που τα μέτρα μέρα με τη μέρα αποσύρονται πιστεύουμε ότι έφτασε η ώρα να επιστρέψουμε και εμείς στη Βουλή. Από εκεί και πέρα έχουμε συζητήσει το θέμα με τους υπόλοιπους εκπροσώπους των κομμάτων και ανέλαβε ο Πρόεδρος της Βουλής, μέσω της διεύθυνσης της Βουλής, να εξετάσει το ενδεχόμενο της άμεσης επαναλειτουργίας της Βουλής που είναι το μεγάλο ζητούμενο, με τη Γενική Εισαγγελία και το Υπουργείο Υγείας και τις υγειονομικές υπηρεσίες.

Το είπαμε από την αρχή. Πρωτεύον και προτεραιότητα είναι η υγεία των πολιτών. Και βεβαίως και η υγεία όλων αυτών που εργάζονται στη Βουλή και των φιλοξενούμενων στις Επιτροπές της Βουλής.

Εμείς, ήμασταν και είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε. Αναμένουμε το θετικό σινιάλο.