Τορναρίτης: Οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί η Τουρκία ανήκουν πλέον στο παρελθόν

Τορναρίτης: Οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί η Τουρκία ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Στο σημερινό πολιτικό σκηνικό τα προβλήματα επιλύονται μόνο μέσα από τον διάλογο και τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. Αυτή την ώρα συστήνεται ψυχραιμία και διεξοδική ανάλυση όλων των παραμέτρων για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά τις νέες τουρκικές προκλήσεις.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την προκλητική συμπεριφορά του τουρκικού κράτους, η οποία έχει ξεφύγει πλέον κάθε λογικού ορίου.

Σε μια νέα προσπάθεια επίδειξης ισχύος, η Τουρκία συνεχίζει να καταστρατηγεί κάθε αρχή διεθνούς δικαίου, ενώ το τελευταίο ιδιαίτερα διάστημα παρουσιάζεται ακόμη πιο απειλητική με τις παράνομες ενέργειές της να προκαλούν σοβαρή αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή μας.

Σε καθημερινή πλέον βάση προβαίνει σε παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και της Ελλάδας με κινήσεις σοβαρής κλιμάκωσης που συνιστούν αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καλούμε και πάλι την Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιδράσει άμεσα και καταλυτικά, έτσι ώστε να υπάρξει τερματισμός των ενεργειών της Τουρκίας και αποκλιμάκωση της έντασης. Εάν ξεφύγει η κατάσταση οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για όλους.

Οι κινήσεις της Τουρκίας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο και λειτουργούν εις βάρος των δικαιωμάτων όλων των Ευρωπαίων και ειδικότερα των Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί η Τουρκία ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Στο σημερινό πολιτικό σκηνικό τα προβλήματα επιλύονται μόνο μέσα από τον διάλογο και τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. Αυτή την ώρα συστήνεται ψυχραιμία και διεξοδική ανάλυση όλων των παραμέτρων για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά τις νέες τουρκικές προκλήσεις.

Check Also

ΔΗΣΥ: Προφανώς εννοεί τον εαυτό του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ όταν λέει κάποιοι να βγουν από τα γραφεία τους

ΔΗΣΥ: Προφανώς εννοεί τον εαυτό του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ όταν λέει κάποιοι να βγουν …

Υπ. Δικαιοσύνης: Δράσεις με στόχο την επίσπευση της εκτέλεσης των ενταλμάτων

Υπ. Δικαιοσύνης: Δράσεις με στόχο την επίσπευση της εκτέλεσης των ενταλμάτων Σε ειδική σύσκεψη που …