Τοποθέτηση Δημητριάδη στο θέμα της Alvarez & Marsal

Αναφορικά με τα σημερινά δημοσιεύματα σε διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σε σχέση πάντοτε με τη συμφωνία μεταξύ της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ) και του οίκου Alvarez & Marsal, η θέση του Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας είναι η ακόλουθη:

1. Τα δημοσιεύματα αυτά είτε αποτελούν συνέχεια μιας ενορχηστρωμένης
προσπάθειας που καταβάλλουν συγκεκριμένοι κύκλοι ώστε να εξαναγκάσουν τον Διοικητή σε παραίτηση είτε σκοπεύουν στην προώθηση των συμφερόντων της Alvarez & Marsal.

2. Πολλά από τα δημοσιεύματα αναφέρονται σε εμπιστευτικά έγγραφα της ΚΤΚ, τα οποία φαίνεται ότι κάποιοι διαρρέουν κατά παράβαση του περί Κεντρικής Τράπεζας Νόμου αλλά και των εσωτερικών της Κανονισμών και αποτελούν σοβαρά ποινικά αδικήματα για τα οποία ο Γενικός Εισαγγελέας θα κληθεί σύντομα να επέμβει.

3. Επί της ουσίας, για τη συμφωνία με τον οίκο Alvarez & Marsal και τις απαιτήσεις τις οποίες, σύμφωνα πάντοτε με τα δημοσιεύματα, οι Alvarez & Marsal αξίωσαν από την Κεντρική Τράπεζα, έχει ληφθεί γνωμάτευση από τον εξωτερικό νομικό σύμβουλο της ΚΤΚ, η οποία υποστηρίζει ότι η ΚΤΚ ουδεμία υποχρέωση έχει για καταβολή οποιασδήποτε αμοιβής του τύπου «success fee».

4. Κατά συνέπεια, ο θόρυβος που γίνεται για το θέμα αυτό όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της ΚΤΚ και του τραπεζικού
συστήματος αλλά προκαλεί και σοβαρή ζημιά στην οικονομία της Κύπρου
γενικότερα.