Τον Μάρτιο η …λοταρία για όσους χρησιμοποιούν κάρτες!

Τον Μάρτιο λέει τώρα το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών ότι θα εκδοθεί η απόφαση για τις λοταρίες και τις κληρώσεις δώρων στους φορολογουμένους που επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες στις συναλλαγές τους. Να σημειώσουμε ότι το σχέδιο πάει και έρχεται από κυβέρνηση σε κυβέρνηση μήνες και όλο αλλάζει. Οπως ανέφερε πάντως σήμερα η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, αν και η σχετική απόφαση θα εκδοθεί έως το τέλος Μαρτίου, στις κληρώσεις θα μπουν και οι δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου.

Οπως διευκρίνισε η υφυπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και οι δαπάνες οι οποίες γίνονται από τις αρχές του έτους έως σήμερα με «πλαστικό χρήμα» θα μετέχουν σε κάποια από τις πολλές μορφές κληρώσεων της λοταρίας, όταν τεθεί σε πρακτική εφαρμογή. Σύμφωνα με πληροφορίες, τελικά το σχέδιο της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνει επιστροφή μετρητών αλλά δωρεάν αγορές σε καταστήματα, καθώς στόχος είναι το ποσό που θα διαθέσει το υπουργείο Οικονομικών να επιστρέψει στην κατανάλωση.

Οπως ανέφερε η κ. Παπανάτσιου, ο πολίτης, μόλις κάνει τη συναλλαγή, αν κερδίσει θα έχει τη δυνατότητα επιπλέον αγορών, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις θα γίνονται εβδομαδιαίες ή μηνιαίες κληρώσεις. Σημειώνεται ότι το ποσό που θα διατεθεί για κληρώσεις και δώρα ανέρχεται στα 12 εκατ. ευρώ.