Τμ. Μετεωρολογίας: Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες

Το Τμήμα Μετεωρολογίας, εξέδωσε σήμερα νέα κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες,  με ισχύ από τις 9 απόψε μέχρι τις 5 αύριο το απόγευμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος, βροχές, κατά διαστήματα, και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή.

Η συνολική βροχόπτωση δυνατό να ξεπεράσει, τοπικά, τα 50 χιλιοστόμετρα, σε χρονική διάρκεια 6 ωρών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό, με κέντρο στην Ιταλία, κινείται ανατολικά και θα επηρεάζει την Κύπρο μέχρι την Κυριακή.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές κατά διαστήματα, στις περισσότερες περιοχές, και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα αναμένεται, τοπικά, να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί και τοπικά μέχρι δυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά σταδιακά μέτριοι και στα προσήνεμα παράλια ή και σε καταιγίδα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές κατά διαστήματα, στις περισσότερες περιοχές, και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα αναμένεται, τοπικά, να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Από αργά το απόγευμα αναμένεται σταδιακή βελτίωση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, ενώ σε καταιγίδα μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη, αλλά τοπικά, στα βόρεια και τα ανατολικά, λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά και μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και τοπικά ταραγμένη.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος και αναμένονται, κατά διαστήματα, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι την Τρίτη θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.