Τμ. Γεωλογικής Επισκόπησης: Σεισμική δόνηση 3,7 ρίχτερ

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης για τη σεισμική δόνηση 3,7 ρίχτερ στην επαρχία Λευκωσίας, τη Δευτέρα, 3/12/2018, στις 02:16

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 02:16 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος ελαφρά σεισμική δόνηση μεγέθους M=3,7 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο στην επαρχία Λευκωσίας, 10 χιλιόμετρα νότιο-δυτικά της πόλης και εστιακό βάθος 65 χιλιόμετρα. Λόγω του μικρού μεγέθους του σεισμού, έγινε ελαφρά αισθητός αλλά λόγω του σχετικά μεγάλου εστιακού βάθους του, έγινε αντιληπτός σε σχετικά μεγάλη περιοχή.

Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης http://www.moa.gov.cy/gsd και http://81.4.135.34:8080 και στο λογαριασμό Twitter του Τμήματος @CY_earthquakes.