Τι συζήτησε ο Αναστασιάδης με τους εκπροσώπους του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου

ΠτΔ – Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχεται εκπροσώπους του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). // PoR – Cyprus Medical Association Presidential Palace, Lefkosia, Cyprus The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, receives a delegation of the Cyprus Medical Association.

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, εκπροσώπους του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί για να δοθούν λύσεις στον τομέα της Υγείας. Οπως εξάλλου τόνισε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Παμπορίδης: «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αρχίσει μια σειρά επαφών με όλους τους σημαντικότερους εταίρους για τα θέματα Υγείας προκειμένου να προωθηθούν τα θέματα των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της Υγείας.

Στα πλαίσια αυτά ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος παρουσίασε σήμερα και παρέδωσε μελέτη την οποίαν έχει ολοκληρώσει και με την οποίαν εγείρει κάποια ζητήματα που απασχολούν πρωτίστως τα μέλη της ιατρικής κοινότητας της Κύπρου για τις επικείμενες αλλαγές.

Είχαμε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων προκειμένου να διασαφηνιστούν όλα εκείνα τα ζητήματα που εκκρεμούν για να προωθηθούν τάχιστα οι μεταρρυθμίσεις της αυτονόμησης και του ΓΕΣΥ».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Δρ Πέτρος Αγαθαγγέλου είπε ότι η συνάντηση έγινε «σε κλίμα καλής θέλησης από όλους για να ακούσουν τους προβληματισμούς που έχουν εγερθεί μετά την αποπεράτωση της μελέτης, με στόχο και σκοπό να προχωρήσουμε με τέτοιες πρακτικές και να οδηγήσουμε τη μεταρρύθμιση του τομέα της Υγείας στο πολυπόθητο εκείνο έργο, αυτό που ονομάζουμε σχέδιο Υγείας.

Σήμερα δεν εφαρμόζουμε ΓΕΣΥ αλλά σήμερα με την παρουσία και με την παρέμβαση του Προέδρου και με τον Υπουργό Υγείας και τον Υπουργό Οικονομικών έγινε μια καταρχήν παρουσίαση των βασικών πτυχών της μελέτης μας, η οποία δεν έχει να καταθέσει παρά εποικοδομητικές εισηγήσεις και παραδοχές και προβληματισμούς για να μπορέσουμε να το βελτιώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα ώστε να φτάσουμε στην εφαρμογή και την υλοποίηση του εθνικού σχεδίου υγείας.

Στόχος όλων μας είναι να συμβάλουμε εποικοδομητικά. Θα παραμείνουμε βαθιά προσηλωμένοι στις προσπάθειες της Πολιτείας να εφαρμόσουμε το εθνικό σχέδιο υγείας.

Οι εισηγήσεις και οι οποιεσδήποτε διαφωνίες δεν θα αποτελέσουν τροχοπέδη, αλλά γίνονται για να βελτιστοποιήσουμε όσο το δυνατόν το οποιοδήποτε πρόβλημα και προβλήματα που ακόμη υπάρχουν ώστε να αντιμετωπιστούν και είμαι βέβαιος με όλη την καλή διάθεση και τον ειλικρινή δημοκρατικό διάλογο να φτάσουμε στο αίσιο αποτέλεσμα».

 

Εξάλλου ερωτηθείς πότε θα εφαρμοστεί το ΓΕΣΥ και αν επηρεάζονται τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί από το Υπουργείο Υγείας, ο κ. Υπουργός είπε «όχι, η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έχει θέσει το χρονοδιάγραμμα, και επί αυτής της βάσης κινούμαστε. Όμως δεν εξαρτάται από την Κυβέρνηση, είναι στη Βουλή το όλο θέμα».

 

φωτό: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ)