Τι πρέπει να ξέρεις για τα νέα Windows 11

Η Microsoft κυκλοφόρησε δοκιμαστικά την πρώτη έκδοση των νέων Windows 11 και τα νέα για τον κόσμο της τεχνολογίας είναι κάτι παραπάνω από καλά.

Όλοι οι Windows Insiders μπορούν να κατεβάσουν το preview των Windows 11, το οποίο περιλαμβάνει πρόσβαση στο ολοκαίνουριο Start menu και στο ανανεωμένο Microsoft Store.

Windows 11: Τι πρέπει να ξέρεις για το νέο λειτουργικό σύστημα

Παρά τις μέχρι τώρα διαρροές και τις εικασίες, η επίσημη δοκιμαστική έκδοση έχει και επικαιροποιημένο File Explorer, ο οποίος έρχεται να απλοποιήσει ακόμα περισσότερο τη διαχείριση αρχείων.

Η Microsoft μας χάρισε την προηγούμενη εβδομάδα τις πρώτες ματιές στο νέο λειτουργικό, με τις αισθητικές παρεμβάσεις να έχουν κλέψει μέχρι στιγμής όλα τα βλέμματα.

Ξεχωρίζει ίσως το νέο κεντρικό Start menu, που είναι ανασχεδιασμένο, και οι εμφανείς βελτιώσεις σε όλα τα στοιχεία. Ακόμα και οι γωνίες των παραθύρων είναι πλέον στρογγυλοποιημένες.

Στη δοκιμαστική έκδοση περιλαμβάνονται πολλά ακόμα από τα πράγματα που μας έχει υποσχεθεί η Microsoft, μεταξύ αυτών τα νέα θέματα των Windows 11, τα καινούρια Widgets, αλλά και το βελτιωμένο dark/light mode.

Λείπουν όμως οι δύο μεγαλύτερες αλλαγές, τα χαρακτηριστικά που περιμένουν όλοι πώς και πώς: η ενσωμάτωση του Microsoft Teams στα Windows, αλλά και το νέο χαρακτηριστικό όπου εφαρμογές Android θα τρέχουν σε περιβάλλον Windows.

Αμφότερες είναι ακόμα σε στάδιο ανάπτυξης και ελέγχου και θα εμφανιστούν στις επόμενες δοκιμαστικές εκδόσεις.

Πέρα από τα νέα Windows 11, η Microsoft φέρνει γενναίες αλλαγές και στο νέο Office.