Τι να τρως αν είσαι 40+

Μπορεί ένα παλιό τραγούδι να έβγαζε το αυθαίρετο συμπέρασμα πως οι “σαραντάρες” ισούνται με “δύο εικοσάρες” ωστόσο οι γιατροί δεν είναι τόσο ενθουσιασμένοι με τους σαραντάρηδες που δεν συμμορφώνονται σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και δεν προσέχουν την διατροφή τους.  Στα 40 τους αρκετοί άνθρωποι συνειδητοποιούν την ηλικία τους. Τα 40 είναι επίσης η ηλικία κατά την οποία ορισμένα “καμπανάκια” θυμίζουν στους ανθρώπους πως θα πρέπει να προσέχουν την υγεία τους. Παρά το γεγονός πως σε αυτή την ηλικία συνήθως δεν εκδηλώνονται προβλήματα υγείας, ο υγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να βοηθήσει ώστε να μειωθεί και να προληφθεί η φθορά του οργανισμού και παθήσεις που την συνοδεύουν όπως η υπέρταση και ο διαβήτης.

Πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύθηκε στην Daily Mail περιγράφει ορισμένες τροφές που κάνουν καλό στους 40άρηδες. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως οι περισσότερες περιέχουν αντιοξειδωτικά, τις ουσίες που γνωρίζουμε πως καθυστερούν τη γήρανση. Οι τομάτες, τα αμύγδαλα και η βρώμη, τα κεράσια, τα ψάρια και το κοτόπουλο είναι οι βασικότερες από αυτές. Η πρωτεϊνη της σόγιας επίσης έχει βρεθεί πως μειώνει την χοληστερίνη και αποτελεί καλή εναλλακτική λύση για τους χορτοφάγους όπως επίσης και το γάλα που είναι καλή πηγή ασβεστίου ενώ παράλληλα τονώνει την μυϊκή μάζα.

Η λίστα όπως επισημαίνουν οι ειδικοί είναι απλώς ενδεικτική και σε καμία περίπτωση πλήρης. Δοκιμάζοντας μια ευρύτερη ποικιλία τροφών οι 40άρηδες μπορούν να χαίρονται τις γεύσεις που τους αρέσουν προσέχοντας την υγεία τους.