Τι να περιμένουμε το 2013 από τη Google

Το 2012 ήταν για την Google μία χρονιά γεμάτη από νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Αφού  οι Μάγια δεν έχουν προβλέψει σωστά σίγουρα τώρα θα πρέπει να δούμε πως θα κινηθεί η Google το 2013.

Με βάση όσων ήδη έχουν γίνει στην μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης θα επικεντρωθούμε σε 4 βασικά ερωτήματα που θα μας απασχολήσουν και στο προσεχές μελλον.

1. Τι περιμένουμε για τις συσκεύες Nexus; Έχουμε ήδη σε κυκλοφορία τα νέα Nexus Tablets και το smartphone Nexus 4 όμως απαιτεί μεγάλη προσπάθεια από την Google να κυριαρχήσει σε ένα κόσμο που η Apple και η Samsung είναι πρώτοι στο υποσυνείδητο του αγοραστικού κοινού και όχι μόνο. Μέσα στο 2013 αναμένονται οι ανανεώσεις των Nexus 7 και Nexus 10 όμως σίγουρα θα χρειαστεί και μία καλή προώθηση η οποία επί του παρόντος είναι ανύπαρκτη

2. Θα προτιμήσουν οι προγραμματιστές πρώτα το Android για τις εφαρμογές τους; Θετικά είναι τα στατιστικά σε αυτόν τον τομέα καθώς η Google έφτασε την Apple σε αριθμό εφαρμογών το 2012. Ο πρόεδρος της Google επισήμανε ότι οι προγραμματιστές θα επιλέγουν Andoid και αυτό είναι κάτι που θα το παρακολουθήσουμε στενά στο προσεχές έτος.

3. Πως θα ανταποκριθεί ο κόσμος στα γυαλιά της Google; Αναλυτές λένε ότι σύντομα  θα “φοράμε” τους υπολογιστές. Αν και ο κόσμος αντιμετωπίζει τα γυαλιά της Google με σκεπτικισμό αν οι αναλυτές επιβεβαιωθούν τότε η Google θα έχει σοβαρό προβάδισμα από τους ανταγωνιστές της.

4. Ο Ray Kurzweil και οι νέοι τρόποι αναζήτησης.. Η ένταξη στο δυναμικό της Google του Ray Kurzweil σίγουρα θα δώσει νέα ώθηση στους τρόπους αναζήτησης τα επόμενα χρόνια. Στόχος είναι η αναζήτηση  να γίνεται σε επίπεδο καθημερινής ομιλίας με άμεσα και συγκεκριμένα αποτέσματα για τον χρήστη. Το πρόγραμμα “Star Trek” υπό την εποψία του διάσημου οραματιστή  είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνει πραγματικότητα το 2013.