Τι λέει το χρώμα των ματιών για το χαρακτήρα

Μάτια,  ο καθρέφτης της ψυχής.

Κοιτάζοντας τον άλλον στα μάτια μπορούμε να καταλάβουμε τα συναισθήματα που νιώθει. Θυμός, λύπη, χαρά… όλα κρύβονται πίσω από ένα βλέμμα.

Έχεις σκεφτεί όμως ότι ακόμα και το χρώμα των ματιών σου μπορεί να ομολογήσει στοιχεία του χαρακτήρα σου;

Πράσινα

Αν έχεις πράσινα μάτια δεν φοβάσαι τίποτα. Ξέρεις πάντα τι θέλεις και δεν φοβάσαι να το μάθουν και οι άλλοι. Η αυτοπεποίθησή σου είναι πολύ μεγάλη και οι άνθρωποι ζηλεύουν αυτό το προσόν σου.

Καστανά

Αν έχεις καστανά μάτια, δεν πτοείσαι με τίποτα. Το χιούμορ σου δεν εκτιμάται εύκολα αλλά αυτό συμβαίνει γιατί δεν το βγάζεις εύκολα προς τα έξω. Μόλις βγάλεις την αστεία σου πλευρά προς τα έξω, οι άνθρωποι θα σε αγαπήσουν ακόμα περισσότερο. Σταμάτα να κρατιέσαι.

Γαλάζια

Τα γαλάζια μάτια δείχνουν ένα άτομο φιλικό. Aν είσαι από αυτά τα άτομα σου αρέσει να βρίσκεσαι κοντά σε ανθρώπους και κάνεις εύκολα φίλους. Επίσης ξέρεις ακριβώς ποια είσαι, τι κάνεις και τι δεν σου αρέσει. Μερικές φορές είσαι λίγο εγωίστρια αλλά αυτό συμβαίνει γιατί αισθάνεσαι πολύ άνετα με τον εαυτό σου.

Φουντουκί

Αν τα μάτια σου είναι φουντουκί, είσαι ένα πολύ παρατηρητικό άτομο. Αναλύεις όλες τις καταστάσεις και μερικές φορές οι άνθρωποι δεν μπορούν να σε καταλάβουν. Η ικανότητά σου να διαβάζεις τους άλλους είναι εκπληκτική και αυτό είναι ένα προσόν που όλοι θαυμάζουν σε σένα.

Επίσης διαβάστε:

1. Τα σκούρα μάτια μεθάνε πιο εύκολα. Αυτό είναι ένα χρήσιμο νέο για τον τύπο που θέλει να ρίξει εσένα την μαυρομάτα. Το Science Direct σε έρευνα του κατέδειξε ότι οι άνθρωποι με ανοιχτά χρώματα στα μάτια είχαν μεγαλύτερη αντοχή στο ποτό. Όχι οι φακοί επαφής δεν πιάνονται.

2. Τα πιο ανοιχτά χρώματα σημαίνουν πιο σκληρούς ανθρώπους. Για την ακρίβεια πιο ανταγωνιστικούς. Ανθρώπους που εμμένουν στην θέση τους και δεν παραδέχονται εύκολα το λάθος τους. Εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους που δείχνουν πιο συμβιβαστικοί και συζητήσιμοι. Αυτό λέει το Medical Daily.

3. Οι πιο έμπιστοι άνθρωποι είναι αυτοί με τα σκούρα μάτια. Το Plos One εξηγεί ότι στην έρευνα οι άνθρωποι έτειναν να επιλέγουν άτομα με σκούρα μάτια. Οι γαλαζομάτηδες τύγχαναν της μεγαλύτερης απόρριψης ως προς την εμπιστοσύνη, αλλά τους θεωρούσαν πιο σέξι. Ίσως γι΄αυτό τον τύπο που σε γουστάρει και έχει καστανά μάτια τον έχεις για φίλο και τον άλλο τον επέλεξες για boyfriend.

4. Μαύρα και καστανά μάτια σημαίνουν καλύτερες επιδόσεις στα αθλήματα. Καλά αυτό είναι λιγότερο σχετικό με την προσωπικότητα, αλλά έχει ενδιαφέρον.