Τι λέει στο υπόμνημα-απολογία ο Παπαντωνίου

Το βάσανο της Βουλής αποφάσισε να αποφύγει ο Γιάννος Παπαντωνίου. Αντί να παρουσιαστεί στην αυριανή ολομέλεια για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα εξοπλιστικά, ο πρώην υπουργός των Κυβερνήσεων Σημίτη, επέλεξε να αποστείλει στη Βουλή ένα τετρασέλιδο απολογητικό υπόμνημα, στο οποίο υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δρούσε συλλογικά! Επιδιώκεται «η τιμωρία της κυβέρνησης Σημίτη για την επιτυχή διαδρομή της ελληνική οικονομίας εκείνη την περίοδο», αναφέρει – διόλου τυχαία – στο υπόμνημα ο Παπαντωνίου απαριθμώντας μια σειρά από «επιτεύγματα» της κυβέρνησης Σημίτη μεταξύ των οποίων η ένταξη της χώρα στην νομισματική ένωση. «Αυτό είναι το έγκλημα για το οποίο πληρώνουμε το τίμημα της κατασυκοφάντησης» αναφέρει χαρακτηριστικά, αποφεύγοντας να απαντήσει για την «ταμπακιέρα» του κατηγορητηρίου.

Χωρίς καμία διάθεση να δώσει εξηγήσεις για τα σοβαρά αδικήματα για τα οποία κατηγορείται όπως η απιστία κατά του δημοσίου και η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα ο Γιάννος Παπαντωνίου μιλά για απόπειρα συκοφάντησής του. Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστηρίζει ότι το σύνολο των συμβάσεων έχει υποστεί «εξονυχιστικό» έλεγχο και «δεν προέκυψε κανένα απολύτως στοιχείο» για να συμπληρώσει ότι «η πρωτοβουλία της κυβερνητικής πλειοψηφίας να ζητήσει την σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για έξι δικογραφίες επιβεβαιώνει ότι μοναδικός στόχος είναι η συκοφάντηση».

Ο πρώην υπουργός Άμυνας ισχυρίζεται ότι η πρόταση για προανακριτική «εξυπηρετεί αποκλειστικά πολιτικές σκοπιμότητες που συνδέονται τόσο με την συγκυρία όσο και με περισσότερο «στρατηγικούς» στόχους».

Μάλιστα, «βλέπει» και στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που βρίσκονται σε τροχιά ανάκαμψης! Στο υπόμνημά του αναφέρει ότι «η απουσία οποιασδήποτε ένδειξης για την εκ μέρους μου «συμμετοχή σε αξιόποινες πράξεις» οδηγεί τους συντάκτες της πρότασης στην επίκληση λογαριασμού που δημιούργησε η σύζυγός μου το έτος 2000 (Μάιος- Αύγουστος) και στην συνέχεια μετέτρεψε σε καταπίστευμα στην τράπεζα HSBC για τα παιδιά της από το πρώτο της γάμο» για να υποστηρίξει πως «πρόκειται για κίνηση απόγνωσης γιατί το άνοιγμα λογαριασμού από την σύζυγό μου απέδειξε ότι μετά την κατάθεση το 2000 ούτε ένα ευρώ δεν προστέθηκε στο αρχικό ποσό (1,3 εκατ. ευρώ), κατά συνέπεια καμία απολύτως σχέση δεν μπορεί να υπάρχει ανάμεσα σε αυτόν τον λογαριασμό και τη θητεία μου στο ΥΠΕΘΑ».