Τι ισχύει για τους επιβάτες που έχουν ταξιδέψει για την Ελλάδα

Το Υπουργείο Υγείας, έδωσε διευκρινήσεις αναφορικά με τη δωρεάν εργαστηριακή εξέταση για όσους Κύπριους πολίτες ή μόνιμους κατοίκους στη Δημοκρατία οι οποίοι  αναχώρησαν  για την Ελλάδα μέχρι και τις 2 Αυγούστου και προγραμματίζουν την επιστροφή τους μετά τις 6 Αυγούστου.

Ισχύουν τα ακόλουθα:

  1. Όσοι Κύπριοι πολίτες ή μόνιμα διαμένοντες στη Δημοκρατία μετέβησαν στην Ελλάδα μέχρι τις 2 Αυγούστου (περιλαμβανομένης) και θα επιστρέψουν στην Κύπρο μετά τις 6 Αυγούστου (περιλαμβανομένης) που η Ελλάδα υποβαθμίζεται στην Κατηγορία Β (άρα οι ταξιδιώτες από εκεί θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό τεστ ή να κάνουν στο αεροδρόμιο) θα μπορούν να πραγματοποιήσουν την εξέταση στο εργαστήρι στο αεροδρόμιο άφιξής τους δωρεάν.

2. Τα άτομα αυτά οφείλουν να δώσουν σε έντυπη μορφή αντίγραφο του εισιτηρίου ή της κάρτας επιβίβασης που να αποδεικνύει την ημερομηνία αναχώρησης.

3. Όσοι Κύπριοι πολίτες ή μόνιμα διαμένοντες στη Δημοκρατία αναχώρησαν για Ελλάδα στις 3 Αυγούστου και έπειτα, και επιστρέφουν την Κύπρο μετά τις 6 Αυγούστου, θα μπορούν να πραγματοποιήσουν την εξέταση στο αεροδρόμιο κατά την άφιξή τους, με το κόστος να επιβαρύνει τους ίδιους (60 ευρώ).

4. Τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν χρειάζεται να πραγματοποιήσουν την εξέταση.

5. Πολίτης που ταξίδεψε στην Ελλάδα κάποια στιγμή τις προηγούμενες μέρες και έχει επιστρέψει στην Κύπρο, ολοκλήρωσε δηλαδή το ταξίδι του, δεν εμπίπτει στην πιο πάνω ρύθμιση.