Τι θέλει να πει ο Μασούρας;

Με παρέμβασή του στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook το στέλεχος του Κινήματος Οικολόγων και Πρόεδρος της ΚΝΕΚΟ , ακαδημαϊκός Ανδρέας Μασούρας, διατυπώνει μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση ως προς την επίσκεψη του Αμερικανού Αντιπροέδρου στην Κύπρο, άποψη η οποία είναι από τις πιο σοβαρές και προσγειωμένες που ακούγονται τον τελευταίο καιρό είτε επίσημα είτε ανεπίσημα.

Ο Δρ. Ανδρέας Μασούρας αναφέρεται στην ιστορικότητα και στην σημαντικότητα της επίσκεψης και την χαρακτηρίζει ως μη-εθιμοτυπική. Θεωρεί ότι στέλνονται μηνύματα για τις νέες γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα πρόσφατα εξέφρασε την άποψη ότι τα γεγονότα στην Συρία βάζουν ουσιαστικά την Κύπρο στο παιχνίδι της ενέργειας.

Συγκεκριμένα έχει αναρτήσει στο προφίλ του:

«H επίσκεψη του Αμερικανού Αντιπροέδρου έχει ιστορική σημασία για την περιοχή, και πάντως σίγουρα δεν είναι εθιμοτυπική όπως κάποιοι, πολύ θα ήθελαν να είναι.

Αυτό που όμως ουσιαστικά διαφαίνεται από την επίσκεψη Μπάιντεν είναι ο νέος ρόλος που καλείται πλέον να αναλάβει η Κύπρος μας ως μελλοντική διαχειρίστρια ενέργειας.

Αυτό είναι και το σημείο που θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα η Κυβέρνηση Αναστασιάδη διότι υπό αυτό το πρίσμα πλέον, μπορεί να εμμένει αποδοτικά, στα εθνικά θέματα (οικονομία – κυπριακό).

Ελπίζω μόνο, η Ευχή του πλήθους που συνοδεύει αυτές τις συνομιλίες, να ξεπερνά τον Φόβο των δοκιμασμένων ηγεσιών…»