Τι είπαν στις δηλώσεις τους έξω από το studio Αναστασιάδης, Μαλάς και Λιλλήκας, λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του debate

Πρώτος στις εγκαταστάσεις του ΡΙΚ για το δεύτερο debate με θεματική ενότητα το Κυπριακό, έφτασε ο υποψήφιος Σταύρος Μαλάς.

Στις δηλώσεις του, έξω από το στούντιο 3 του τηλεοπτικού καναλιού,  ο κ. Μαλάς άσκησε δριμεία επίθεση κατά των κυρίων Αναστασιάδη και Λιλλήκα,  χαρακτηρίζοντας τις προσεγγίσεις τους «επικίνδυνες».

Δεύτερος έφτασε στις εγκαταστάσεις του ΡΙΚ για το debate ο Γιώργος Λιλλήκας.  Σε δηλώσεις του ο κ. Λιλλήκας υποστήριξε ότι στην προεκλογική εκστρατεία το θέμα του κυπριακού υποβαθμίστηκε. Θα μας δοθεί η ευκαιρία είπε ο κ. Λιλλήκας, με θέσεις και επιχειρήματα να πούμε τις απόψεις μας, για να αποφασίσουν οι Κύπριοι τι είδους πολιτική θέλουν να ακολουθήσουμε. Επικύρωση ή όχι του δημοψηφίσματος του 2004 για το σχέδιο Ανάν.  Μία κακή λύση του κυπριακού δεν ανατρέπεται, είπε και πρόσθεσε ότι για κακή ή καλή οικονομία πρέπει πρώτα να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε πατρίδα.

Σε εντελώς άλλο μήκος κύματος, ο Νίκος Αναστασιάδης, που έφτασε τελευταίος στις εγκαταστάσεις του ΡΙΚ.

Τέλος είπε στη παρελθοντολογία. Αν για την οικονομία απαιτείται ενότητα, για το εθνικό μας πρόβλημα απαιτείται εθνική συστράτευση. Θα πρέπει, τόνισε, να κοιτάξουμε το παρόν και το μέλλον και όχι να παρελθοντολογούμε για διχασμούς αχρείαστους. Δεν θα κάνω, πρόσθεσε, καμία αναφορά στους ανθυποψηφίους μου… «με λυπεί που ζουν στο παρελθόν».