Τι διευκρίνισε ο Προδρόμου για το θέμα της εφεδρείας

Ο Κυβερνητικός Εκπροσώπος, Πρόδρομος Προδρόμου, εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση όπου διευκρινίζει δηλώσεις του για το θέμα της εφεδρείας.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε για την εφεδρεία θα ήθελα να διευκρινίσω ότι σε δηλώσεις που έκανα σήμερα και αφού επεξήγησα τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει το Υπουργείο Άμυνας και η Κυβέρνηση, για να αντιμετωπιστούν χρόνιες αδυναμίες και τυχόν κενά, η ακριβής διατύπωση ήταν ότι «το θέμα έχει καλυφθεί από την Κυβέρνηση» αναφερόμενος στις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Κυβέρνηση -και όχι «έχει καλυφθεί για την Κυβέρνηση», όπως μεταδίδεται.

Σε δηλώσεις του ενωρίτερα ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για το θέμα της εφεδρείας και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι χρειάζεται προσοχή στη δημοσίευση στοιχείων που ενδεχομένως να βλάπτουν την ασφάλεια της Κύπρου.

Πρόσθεσε ότι «αδυναμίες που υπήρχαν για δεκαετίες στο σύστημα είναι γνωστές και αντιμετωπίζονταν ήδη από το Υπουργείο Άμυνας και ήδη υπάρχουν βελτιώσεις».

Σημείωσε ότι αδυναμίες υπήρχαν και στο σύστημα κατάταξης κληρωτών οι οποίες αντιμετωπίστηκαν.

«Πρέπει όλοι να δείξουν προσοχή σε ό,τι αφορά τη δημοσιοποίηση στοιχείων που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη αν δουν το φως της δημοσιότητας», κατέληξε.