Τι απαντά ο Φαίδωνας στις κατηγορίες Σιζόπουλου εναντίον του

Ο Δημαρχος Πάφου , Φαίδωνας Φαίδωνος, μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ, “Από Μέρα σε Μέρα”, δήλωσε ότι είναι δικαίωμα του Μαρίνου Σιζόπουλου να προχωρήσει με αγωγή λιβέλλου.

Ο κ. Φαίδωνος επέμεινε στις καταγγελίες του για ευνοικρατική μεταχείριση του πεθερού του Προέδρου της ΕΔΕΚ και παράνομη κατοχή Τουρκοκυπριακής περιουσίας, προσθέτοντας ότι θα θέσει όλα τα στοιχεια τα οποία διαθέτει στο Γενικό Εισαγγελέα και στο Γενικό Ελεγκτή για διερεύνηση.

Αναφορικά με την αγοροπωλησία ακινήτου στη Λεμεσό από εταιρεία στην οποία ήταν μέτοχος ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, ο Δήμαρχος Πάφου είπε ότι από την θέση που κατείχε στην εταιρεια του Μαρίνου Σιζόπουλου και από τα στοιχεία τα οποία διαθέτει, το ακίνητο πουλήθηκε σε διαφορετική τιμή από την τιμή η οποία δηλώθηκε στο φόρο εισοδήματος.

Τέλος αναφορικά με τις καταγγελίες περί εκβιαστή και βιαστή, ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε ότι όλα αυτά εντάσσονται στην προσπάθεια που καταβάλλεται για πολιτική και ηθική εξόντωσή του.

Ενωρίτερα ο κ. Φαίδωνος μιλώντας στην εκπομπή “Ενημέρωση” στον ΑΛΦΑ, απάντησε εκτενέστερα αναφορικά με το ερώτημα που έθεσε ο κύριος Σιζόπουλος προς τον ίδιο,  ότι επώνυμος πολίτης της Πάφου σε τηλεοπτική-του παρέμβαση στην παρουσία του Δημάρχου της Πάφου τον κατηγόρησε ως «εκβιαστή και βιαστή», ο κύριος Φαίδωνας είπε:

“Ο κύριος Αριστοδήμου σε εκπομπή στο ΡΙΚ με αποκάλεσε έτσι. Είναι γνωστή έχθρα και η οξεία αντιπαράθεση. Εάν έχει στοιχεία οτι ο Φαίδωνας είναι εκβιαστής ή βιαστης να τον σύρει στην πλατεία για πυρά και στα δικαστήρια. Τι άλλο να πω; Ήταν παραμονές των δημοτικών εκλογών του 2006 και όταν είχα σχολιάσει κάτι για τον ανθυποψήφιο μου, που είχε σχέση με τον κύριο Θεόδωρο Αριστοδήμου, είπε αυτό το πράγμα. Έκτοτε δεν ξαναπαρουσιάστηκε για να κάμει καταγγελία, ούτε αυτός ούτε κάποιος άλλος.”

Αναφορικά με τα ερωτήματα που έθεσε ο κύριος Σιζόπουλος για συμφέροντα θα είχε ο Δήμος Πάφου από την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας χρυσού στην περιοχή Αγίας Βαρβάρας, που βρισκόταν εκτός των δημοτικών ορίων, ο Δήμαρχος Πάφου είπε:

“Έχω δώσει επιστολή σε συγκεκριμένο Κύπριο Παφίτη επιχειρηματία του εξωτερικού με την υπογραφή μου. Μου ζήτησε να τον δω φίλος μου και μετέπειτα κουμπάρος μου, τον είδα στο γραφείο μου, ο άνθρωπος μου εξέφρασε παράπονα οτι προσπαθεί να βγάλει άδειες στην περιοχή της Λάρνακας και οτι κάποιο κύκλωμα ήθελε κάποια λεφτά, του είπα αν θέλει να έρθει στην Πάφο δεν έχει βιοτεχνική περιοχή ο Δήμος και θα πρέπει να πάει στην Αγία Βαρβάρα, εκτός Πάφου και ήδη το είχε υπόψην του αυτό, δεν ήταν κάτι που του το έλεγα αυτό. Επειδή έχω συνεταίρους και είμαι απογοητευμένος που συμβαίνει αυτό, εάν μου έδινες μια επιστολή οτι είμαστε καλοδεχούμενοι και έχουμε την συμπαράσταση των τοπικών αρχών, θα με διευκόλυνες. Του εξήγησαν οτι δεν ήταν στα δημοτικά όρια της Πάφου και δεν είχα πρόβλημα να του δώσω.

Εάν ήταν παράνομο, τα παράνομα ποτέ δεν τα δίνεις γραπτώς και να έχουν την υπογραφή. Εγώ επειδή αισθάνομαι οτι καμία παρανομία, την έγραψαν την υπέγραψα και του την έδωσα. Είναι οκτώ γραμμές η επιστολη.”

 

Πηγή βίντεο: AlphaNews Live