Τι απαντά ο Σιζόπουλος στις κατηγορίες Φαίδωνα για τ/κ περιουσίες

Ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, προέβη σε νέες καταγγελίες για το ζήτημα των Τ/κ περιουσιών στην Πάφο.

Σε δηλώσεις του, στο κεντρικό δελτίο του ΣΙΓΜΑ Τομές στα Γεγονότα, χθες βράδυ, ενέπλεξε τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φαίδωνος, ανέφερε ότι ο γνωστός ζωγράφος παρουσιάζεται ως θέσμιος ενοικιαστής ενός τουρκοκυπριακού καταστήματος στο λιμανάκι της Πάφου, επιενοικιάζοντας το παράνομα, όπως υποστήριξε, σε άλλο επιχειρηματία.

Όπως ισχυρίστηκε, ο δήμαρχος Πάφου, ο εν λόγω ζωγράφος, δεν είναι πρόσφυγας, ούτε δικαιούχος του εν λόγω τουρκοκυπριακού καταστήματος.

Προχωρώντας ένα βήμα πάρα πέρα, ο δήμαρχος Πάφου, κατήγγειλε τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο για παρέμβαση επί του συγκεκριμένου θέματος για να δοθεί το δικαίωμα της εκμίσθωσης στον συγκεκριμένο πρόσωπο, λόγω της συγγένειας που τους συνδέει.

Ερωτηθείς ο δήμαρχος Πάφου, εάν κατήγγειλε στην Αστυνομία την συγκεκριμένη υπόθεση ανέφερε ότι το έπραξε ένα χρόνο πριν αφήνοντας αιχμές για το κράτος και την ολιγωρία που επιδεικνύει.

Η απάντηση Σιζόπουλου

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος απαντώντας στις καταγγελίες μέσα από την εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του ΣΙΓΜΑ, έκανε λόγο για σκοπιμότητες και μικρότητες που επιστρατεύονται για να εξυπηρετήσουν άλλους στόχους.

Όπως υποστήριξε πρόκειται για μια νόμιμη υπόθεση από την δεκαετία του το 1980 με δικαστική απόφαση που καθιστούσε τον εν λόγω πρόσωπο, ως θέσμιο ενοικιαστή .

«Όλα ήταν νόμιμα και νομότυπα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς ο κ. Σιζόπουλος, γιατί ο δήμαρχος Πάφου εμπλέκει το όνομα του, δήλωσε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει, απευθύνοντας έκκληση στην Πολιτεία όπως προστατεύει τους ευυπόληπτους πολίτες από την δημαγωγία και τον λαϊκισμό.

Κληθείς να σχολιάσει, αν έκανε παρέμβαση στην υπόθεση, διερωτήθηκε ποια παρέμβαση, από την στιγμή που ήταν όλα νομότυπα.

Την ίδια ώρα κάλεσε τον Υπουργό Εσωτερικών να τοποθετηθεί δημόσια για το εν λόγω ζήτημα.

Πηγή: Sigmalive.com