Τι απαντά ο Γενικός Εισαγγελέας σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Πολίτης”

Τι απαντά ο Γενικός Εισαγγελέας σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Πολίτης”

Με επίγνωση του γεγονότος ότι εφόσον μία υπόθεση εκκρεμεί στο Δικαστήριο θα πρέπει να αποφεύγονται δημόσιες δηλώσεις που δυνατόν να επηρεάσουν τη διαδικασία, και παρά το γεγονός ότι δεν αισθάνομαι την ανάγκη να προβαίνω σε εξηγήσεις για να αποδείξω ότι πράξεις ή ενέργειές μου δεν εξυπηρετούσαν οποιαδήποτε σκοπιμότητα, εν τούτοις, λόγω των διαστάσεων που έχει προσλάβει το θέμα αγωγής σε σχέση με πώληση κτήματος, με τον τρόπο που το έχει αναδείξει η εφημερίδα «Πολίτης» χθες, και των εσφαλμένων εντυπώσεων που δυνατόν να έχουν δημιουργηθεί, έχω ερευνήσει το θέμα μέσω των τηρούμενων φακέλων και μπορώ να παραθέσω προς πληροφόρηση κάθε ενδιαφερομένου, τα ακόλουθα αδιαμφισβήτητα στοιχεία:

Με επιστολή του ημερομηνίας 12.2.2014, ο Αν. Διευθυντής του Τμήματος Κτηματολογίου ζητούσε από τον Γενικό Εισαγγελέα όπως γνωμοδοτήσει επί 8 ερωτημάτων, τα οποία σχετίζονταν όχι με κάποια συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά γενικά, στις περιπτώσεις μεταβιβάσεων ακίνητης ιδιοκτησίας εταιρείας για την οποία έχει διοριστεί παραλήπτης ή διαχειριστής σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί Εταιρειών Νόμου Κεφ. 113. Όπως ανέφερε στην επιστολή του ο Αν. Διευθυντής:

«Το θέμα χρήζει άμεσης αντιμετώπισης καθότι καθημερινά αποστέλλονται στο Τμήμα μου επιστολές από Παραλήπτες/Διαχειριστές για τον διορισμό τους ως Παραλήπτες/Διαχειριστές της περιουσίας μίας εταιρείας, με βάση τις πρόνοιες Ομολόγου εξασφαλισμένου με Κυμαινόμενη Επιβάρυνση, με όλα τα σχετικά έγγραφα διορισμού στις οποίες ζητείται από το Τμήμα μας όπως μη αποδέχεται οποιαδήποτε δικαιοπραξία από την εταιρεία χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση/έγκρισή του…»

Όπως διαπιστώνεται, του θέματος τούτου επιλήφθηκε η Δικηγόρος της Δημοκρατίας κα Ε. Φλωρέντζου, η οποία και ετοίμασε σχετική γνωμάτευση που αποστάληκε στον Διευθυντή του Κτηματολογίου με επιστολή της ημερομηνίας 25.7.2014.

Επομένως, προκύπτει ότι καμμία σχέση ή διασύνδεση υπήρχε με οποιαδήποτε συγκεκριμένη πώληση και σίγουρα όχι με το συγκεκριμένο ακίνητο που αναφέρεται στο δημοσίευμα, το οποίο, όπως διαφαίνεται από τα γεγονότα της Αγωγής, δεν ήτο καν προς πώληση όταν εζητείτο η γνωμάτευση.

Εν πάση δε περιπτώσει, το θέμα βρίσκεται ενώπιον του Δικαστηρίου όπου και θα κριθεί.