Τι απαντά η Άννα Θεολόγου σε δημοσιεύματα για “κόκκινα δάνεια”

Η ανεξάρτητη βουλευτής Άννα Θεολόγου, με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, απαντά στις επικρίσεις για “κόκκινα δάνεια”.

Σε δημοσίευμα η εφημερίδα “Πολίτης” θέτει θέμα τάξης για τη βουλευτή που όπως αναφέρει οικογενειακή της επιχείρηση οφείλει πάνω από 2 εκατ. σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Αυτούσια η ανακοίνωση της κ. Θεολόγου:

“Με αφορμή το σημερινό Πρωτοσέλιδο του Πολίτη, ευχαριστώντας τους πρώτα για “την τιμή και την προβολή” που μου δίνουν, θέλω να αναφέρω τα πιο κάτω:

Χτες Παρασκευη στην Βουλή των Αντιπροσώπων, κατά την διάρκεια της Ολομέλειας για τον Συνεργατισμό, στην ομιλία μου αποκάλυψα και ζήτησα απο όλα τα ΜΜΕ να ερευνήσουν όλα τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν συμφέροντα, άμεσα ή και έμμεσα, σε όλες τις εταιρείες που εμπλέκονται στην συμφωνία εξαγοράς του Συνεργατισμού και να τα δημοσιοποιήσουν εφόσον τα πρόσωπα αυτά έχουν σύγκρουση συμφερόντων και δεν θα πρέπει να μετέχουν στην ψηφοφορία για την έγκριση των εγγυήσεων που θα παρέχει το Κράτος προς την Ελληνική Τράπεζα και ανέρχονται σε μερικά δισεκατομμύρια ευρω.

Δεν πρόλαβα να τελειώσω την ομιλία μου και αμέσως άλλη εφημερίδα (Καθημερινή Κύπρου) δημοσίευσε στην ηλεκτρονική της έκδοση άρθρο για πρόβλημα βουλευτή με τον εσωτερικό κανονισμό της Βουλής, χωρίς να τον κατονομάζει, αναφορικά με Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια και που αφορά εταιρεία στην οποία είναι μέτοχος και μετέχει στις συζητήσεις για τους νόμους των εκποιήσεων. Πριν περάσει λίγος χρόνος έλαβα μήνυμα στο κινητό μου τηλέφωνο, απο δημοσιογράφο του Πολίτη με το όνομα Σεϊτανίδης Γιάννης, με τον οποίο ποτέ μου πριν δεν είχα μιλήσει και ούτε γνώριζα, ο οποίος μου ανάφερε το δημοσιευμα της άλλης εφημερίδας και με ρωτούσε αν είχα να πω οτιδήποτε. Φυσικά ο εν λόγω δημοσιογράφος στο μήνυμα του προεξόφλησε οτι το άρθρο αναφερόταν σε εμένα χωρίς να μου πει πως ήταν βέβαιος οτι το άρθρο αναφερόταν σε εμένα και όχι οποιοδήποτε άλλο απο τους υπόλοιπους 55 βουλευτές.

Όπως φαίνεται απο τον Πολίτη άκουσαν προσεκτικά την ομιλία μου και έκαναν “διερευνητική δημοσιογραφία” για τις καταγγελίες μου και με ερεύνησαν εμενα προσωπικά, γιατί είχα το θαρρος να αγγίξω πολιτικά κατεστημένα και διαπλοκές σε υψηλότατο κομματικό επίπεδο τα οποία οι ίδιοι τα τελευταία χρονια τα προστατεύουν και τα εξυπηρετούν με εντεταλμένη αρθρογραφία. Ήρθε επομένως και η σειρά μου να υποστώ τις συνέπειες των πράξεων μου, οι οποίες με οδηγούν στο να αμφισβητώ και να ερευνώ και να μην αποδέχομαι να κλείνω τα ματια μου στην διασπάθιση του δημοσιου χρήματος που γίνεται πλέον φανερά και χωρίς περιστροφές.

Ο πρόεδρος της επιτροπής κ.Αβερωφ Νεοφύτου που ενοχλείται απο την κοινοβουλευτική μου παρουσία και το έργο που επιτελώ στην Επιτροπή Οικονομικών προσπάθησε σε συνεννόηση με τον κ.Λιλλήκα ανεπιτυχώς να με εκπαραθυρώσουν απο αυτή και μάλιστα μεταγενέστερα σε πλήρη ταύτιση θέσεων, ερωτοτροπούσαν με την ιδέα να μου αφαιρέσουν την Βουλευτική έδρα επ’αφορμή του θέματος που δημιουργήθηκε με την μη αναληφθείσα έδρα της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

Το να είσαι σωστός στα καθήκοντα σου και να μην υποκύπτεις στα συνηθισμένα κομματικά μαγειρέματα που γίνονται πίσω απο κλειστές πόρτες, είναι δύσκολος αγώνας και δεν σου συγχωρείται η άρνηση σου να “εξαγοραστείς” ή να υποκύψεις.

Όσον αφορά το θέμα που ο Πολίτης δημοσιεύει θέλω να πω και να δηλώσω οτι οσα εχω δηλώσει στο Ποθεν Έσχες μου είναι αληθή και οτι οι μετοχές στην οικογενειακή επιχείρηση μου παραχωρήθηκαν δωρεάν απο τον πατέρα μου, όταν ήμουν 17 χρονών και δεν έχω ή είχα καμία ανάμειξη στην συναψη των δανείων αυτών που ήταν για επιχειρηματικούς λόγους ουτε είμαι εγγυητής σε αυτά τα δάνεια ή συμμετείχα στην αίτηση ή υπογραφή των δανείων της εταιρείας. Τέλος οι υποθέσεις της εταιρείας βρίσκονται στα Δικαστήρια απο το 2012 που έχει οδηγήσει την εταιρεία η Τράπεζα (οχι ο Συνεργατισμός) με την οποία έχουμε αντίθετες απόψεις επί του θέματος και αναμένεται η εκδίκαση τους.

Προσωπικά δεν έχω μη εξυπηρετούμενο δάνειο και ότι περιουσιακό στοιχείο εχω, καταγραφεται στο Πόθεν Έσχες μου που έχω καταθέσει στην Βουλή των Αντιπροσώπων. Ούτε υπάρχει οποιαδήποτε παραβίαση εκ μέρους μου του Κανονισμού της Βουλής όπως έχω λάβει επίσημη ενημέρωση.

Φυσικά ο Πολίτης δεν έχει πρόβλημα με αρχηγό κόμματος με δάνεια αρκετών εκατομμυρίων τα εισοδήματα του οποίου δεν δικαιολογούν την εξυπηρέτηση και την αποπληρώμή τους που ο ίδιος μάλιστα φέρνει προτάσεις νόμου στην Βουλή για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των Τραπεζών ή και εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων σχετικά με ακίνητα σε συγκεκριμένες πολεοδομικές ζώνες. Δεν ασχολούνται με τέτοιες “λεπτομέρειες”!

Η προσπάθεια φίμωσης μου και εκφοβισμού μου είναι φανερή και η παραβίασης του τραπεζικού απορρήτου της εταιρείας είναι ένα απο τα αδικήματα που έχουν διαπραχθεί πέραν της δυσφήμισης μου και του λιβελλου.

Επιφυλασσω όλα μου τα δικαιώματα.

Παρακαλώ όσα ΜΜΕ αναπαράγουν το άρθρο του Πολίτη στην σημερινή τους ειδησεογραφία ή και δελτία ειδήσεων να δημοσιεύσουν αυτούσια και την παρούσα ανακοίνωση.”