Τι αναφέρει το κλαδικό συμβούλιο Δεσμοφυλάκων στα περί «διεφθαρμένου» δεσμοφύλακα

Το κλαδικό συμβούλιο Δεσμοφυλάκων εξέδωσε ανακοίνωση για χθεσινά δημοσιεύματα περί διεφθαρμένου δεσμοφύλακα που αποκρύπτει κινητά υποδίκων στις κεντρικές φυλακές.

«Εκφράζουμε τη θλίψη και την απογοήτευσή μας, για τα χθεσινά δημοσιεύματα και τις αναφορές σε ΜΜΕ περί διεφθαρμένου δεσμοφύλακα που αποκρύπτει κινητά υποδίκων στις κεντρικές φυλακές.

Είναι η θέση μας ότι τέτοιες αναφορές δεν πρέπει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέχρι την επιβεβαίωση και απόδειξή τους σύμφωνα με τον Νόμο, γιατί παραβλάπτονται τόσο η σχετική διερευνητική διαδικασία (αν όντως διεξάγεται τέτοια διαδικασία) όσο και η φήμη και η υπόληψη των επαγγελματιών που αφορούν, εν προκειμένω των Δεσμοφυλάκων και της Υπηρεσίας τους.

Γι’ αυτό καλούμε τόσο την Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας Κύπρου όσο και τον Αρχηγό Αστυνομίας να λάβουν μέτρα παρεμπόδισης της διασποράς ανεπιβεβαίωτων αναφορών και ισχυρισμών της φύσεως αυτής, η οποία μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει.

Εμείς, ως Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων, δεν θα διστάσουμε να αποβάλουμε οποιοδήποτε μέλος μας το οποίο εμπλέκεται σε πράξεις διαφθοράς. Δεν ανεχόμαστε, όμως, να σπιλώνεται αδίκως η φήμη και η υπόληψη των συναδέλφων μας.»

Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων