Τι έχουν να πουν οι αρμόδιοι, για τις εξαφανίσεις ανηλίκων;

Τον τελευταίο καιρό, οι εξαφανίσεις ανήλικων κοριτσιών, από το χώρο διαμονής τους, έχει καταντήσει πολύ συχνό φαινόμενο.

Η Αστυνομία με «λιτές» ανακοινώσεις και φωτογραφίες που δίνει στη δημοσιότητα αναφέρεται σε ανήλικα κορίτσια τα οποία απουσιάζουν από το χώρο διαμονής τους.

Δυστυχώς λόγω και των αυστηρών διαδικασιών και προσωπικών δεδομένων, μόνο σε επαρχίες αναφέρονται και χωρίς καμία λεπτομέρεια για το πως και γιατί όλα αυτά τα ανήλικα παιδιά ελλείπουν.

Το γεγονός αυτό είναι άκρως ανησυχητικό, γιατί όσον αφορά συγκεκριμένα κορίτσια πολύ συχνά, «εξαφανίζονται» για διάφορους λόγους από τις παιδικές στέγες στις οποίες διαμένουν.

Το ερώτημα είναι, ποιες είναι οι ευθύνες των αρμόδιων αρχών σε αυτές τις περιπτώσεις;

Πως γίνεται τα ίδια ανήλικα κορίτσια κάθε μερικές εβδομάδες να φεύγουν και να τις ψάχνει η Αστυνομία;

Κάτω από ποιες συνθήκες ζουν αυτά τα ανήλικα κορίτσια τα οποία βρίσκονται σε μία κρίσιμη εφηβική ηλικία και διατρέχουν σοβαρούς κινδύνους με την φυγή τους από το χώρο διαμονής τους;

Ακούμε καθημερινά σχεδόν για υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας και για πολλά άλλα γεγονότα τα οποία πρόσφατα έχουν συγκλονίσει τη κοινωνία.

Τι συμβαίνει με αυτά τα παιδιά τα οποία είχαν την ατυχία να καταλήξουν σε παιδικές στέγες;

Μάλλον η κατάσταση έχει ξεφύγει….

Αυτό είναι ένα ερώτημα που πρέπει να προβληματίσει τις αρχές οι οποίες έχουν υπό την προστασία τους όλα  αυτά τα παιδιά και στο τέλος από ότι δείχνουν τα γεγονότα,  η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη.

Σίγουρα αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό είναι ένα λεπτό θέμα το οποίο χρήζει οπωσδήποτε ειδικών χειρισμών, αλλά ακόμα και στις περιπτώσεις οι οποίες δεν αφορούν παιδιά τα οποία μένουν σε στέγες, το γραφείο ευημερίας οφείλει να παρέμβει.

Και ας μην μας πουν ότι το χειρίζονται το θέμα, γιατί όπως έχω αναφέρει συγκεκριμένες περιπτώσεις εξαφάνισης γίνονται κατ’ επανάληψη.

Άρα κάτι δεν γίνεται σωστά….